MILAN BANDIĆ: Od 5,5 tisuća “teta” iz vrtića 40 ih je u sindikatu koji radi cirkus

Podijelite članak

milan bandić

Ususret sjednici zagrebačke Gradske skupštine, gradonačelnik Milan Bandić održao je redovitu konferenciju za medije.

Oporbenjacima koji prigovaraju da je Prijedlog izvršenja proračuna za prošlu godinu mrtvo slovo na papiru je poručio.

“Ja bih bio sretan da ima više u Zagrebu i u Hrvatskoj kranova. A mi u Zagrebu makar nešto radimo. A radili bismo i više da se radi na državnoj razini. Četiri godine sam čekao premijera da sjednemo. Čekam i ovoga i još ću čekati. Pa grad se ne može efikasno voditi bez korektne i partnerske suradnje s premijerom, i obrnuto.” Daj Bog da država živi kao Zagreb, nastavio je Bandić, a prenosi Media servis.

Makar, kaže, dobio novu kaznenu prijavu jedva čeka lipanj kada će biti donesen mali GUP. To ga je, veli, podsjetilo na dvostruka mjerila kada su u pitanju nove investicije pa se opet naživcirao pri pomisli na prošlu Vladu.

“Kad dođe stranac investirati, onda se može promijeniti plan i GUP. Zamislite da sam ja to napravio u Zagrebu, prodao po 7 eura zemlju, promijenio GUP i dao im da naprave to što su napravili. Dobio bih sto godina zatvora. A kad naši ljudi hoće prljavu industriju iseliti iz grada, onda smo kriminalci.”

Okomio se na bivšu stranku i zbog informacije o prijetnjama otkazima tetama iz gradskih vrtića koje su prosvjedovale.

“Moja bivša stranka kojoj sam pripadao stoji iza tog prosvjeda i neće doći na pregovore. To je politika, to nije egzistencija. 40 teta od pet i pol tisuća teta je učlanjeno u sindikat koji radi cirkus. Ali ja ih ponovno pozivam da dođu, ne vidim gdje je problem.”

Na pitanja o natječaju za nabavu novog voznog parka nije htio već je lopticu prebacio na šeficu nabave. Što se tiče potrebnog kvoruma – u Skupštini će ga, kaže, u četvrtak biti, a u isti ishod siguran je i kada je u pitanju Sabor…”Što se tiče ruke Sandre Perković, umjesto nje će uvijek biti ruka odgovornog čovjeka u Saboru, do šestog mjeseca. Nemojte me pitati tko je. Koliko bude trebalo i kad bude trebalo.”

Komentiraj