MATIJEVIĆ O PAUKU: Mahanje zastavom HOS-a na svom piru njegov je najveći patriotski čin

Podijelite članak

Nakon što je Martin Pauk, splitski gradski vijećnik iz stranke Neovisni za Hrvatsku uputio poruke mržnje gradonačelnici Supetra Ivani Marković, sve je komentirao i Davor Matijević, tajnik splitskog SDP-a.

Na Facebooku je napisao: “Ne znam šta je šokantno u podatku da se mladi Pauk ponovo bavi seciranjem i relativiziranjem 2. svjetskog rata. Žalosno za mladu osobu koja se rodila nakon početka Domovinskog rata da svoj politički angažman ‘troši’ isključivo na teme ideološkog karaktera, a gotovo nikakva životnog značaja. Najveći patriotski čin u životu ovog mladca je mahanje zastavom HOS-a na svome piru, što se zapravo savršeno uklapa u sliku stranke kojoj pripada s obzirom da mu je stranački šef postao ikona desnice time što se ‘neustrašivo’ slikao sa ustaškom kapom na splitskoj rivi u jeku rata, dok su brojni njegovi vršnjaci patriotski čin dokazivali na bojišnici.

Žalosno mi je da jedan gradski vijećnik ne koristi svoju poziciju u Gradskom vijeću za građenje boljeg Splita, a ne da mu to bude pozicija za samopromociju te promociju sasvim krivih vrijednosti.

Gradonačelnica koju komentira je svjetlosnim miljama udaljena od njega i njegovog poimanja politike. Umjesto ispraznom demagogijom Ivana Marković se bavi razvojem svog grada, njen projekt ‘Sritna dica – sritan grad’ bilježi sjajne demografske trendove, proširuje vrtić, gradi se nova škola, izgrađena je nova sportska dvorana, vratila je 24 milijuna kuna duga, donijela je Odluku o osnivanju poslovne zone te niz drugih projekata i ulaganja.

S druge strane, nama je Marjan propao, ne postoji Strategija razvoja Splita, turizam nam se ‘događa’ stihijski, komunalni nered i privremena rješenja otkrivaju jedan žalostan, privremeni grad koji bi trebao biti metropola Mediterana, al ovom gradskom vijećniku su jedina boljka traktori i ostala poljoprivredna pomagala koja mu se redovito priviđaju.

I kako ćemo ići dalje kada naši mladi koji imaju priliku nešto mijenjati i promijeniti žive zagrnuti zavjesom prošlosti “.

PISALI SMO:

PAUK GRADONAČELNICI SUPETRA: Šteta što traktori ne plove – nabavit ćemo one koji plove – čitajte OVDJE.

Komentiraj