MARKO VUČETIĆ: Izgubi li Milanović, konačni pobjednik je Bernardić

Podijelite članak

Vrlo su zanimljiva razmišljanja saborskog zastupnika Marka Vučetića o predsjedničkim kandidatima budu li to ispred HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović, a ispred SDP-a Zoran Milanović.

Vučetić među ostalim tvrdi kako bi Grabar Kitarović pobjedom spasila Andreja Plenkovića, dok bi u slučaju da Zoran Milanović izgubi, pravi pobjednik bio Davor Bernardić.

Na Facebooku je Vučetić i pojasnio svoja razmišljanja:

Kolinda Grabar-Kitarović najprije je kandidatkinja Andreja Plenkovića, a tek potom HDZ-a. Isto tako, Zoran Milanović najprije je kandidat Davora Bernardića, a tek potom SDP-a.

Plenkoviću bi, da je ostvario dobar rezultat na izborima za Europski parlament, odgovaralo da KGK izgubi izbore, sad mu, naprotiv, politička sudbina ovisi o njezinoj pobjedi.

Plenković pobjeđuje njezinom pobjedom i gubi njezinim porazom. Kod Bernardića je stvar potpuno drugačija – on je već pobijedio Milanovićevom kandidaturom, a konačna pobjeda mu je zajamčena samo ako Milanović ne postane predsjednik RH.

Time što je pristao biti kandidat za predsjednika RH , Milanović je već potvrdio Bernardićev legitimitet kao predsjednika SDP-a.

Komentiraj