MARKO VUČETIĆ: Hrvatskoj ne treba treća opcija – treba joj prva i druga

Podijelite članak

marko vučetić

Često se u Hrvatskoj kako neka vrsta spasitelja, novog puta, ili na tom tragu spominje tzv. treća opcija, a saborski zastupnik Marko Vučetić objašnjava zašto nam ona ne treba.

Na Facebooku Vučetić piše:

NE TREBA NAM TREĆA OPCIJA

Politička patologija nije moguća bez prethodnog uništavanja razuma i slobode. Tzv. treće opcije, kao utvarni spasitelji od političke patologije, redovito postanu spasitelji upravo političke patologije, jer nemaju dostatnu spoznajnu razinu, a slobodu su podredili političkom opstanku.

Da ne bih zamarao, politička patologija i neuspjeh izbavitelja u vidu tzv. trećih opcija, nije ništa drugo doli patologije razumskog i slobodnog. Zanimljivo je da nositelji uskoće svijesti i slobode, upravo zbog uskoće, dobro ciljaju, a meta su im redovito razum i sloboda.

Hrvatskoj zato ne treba treća opcija, Hrvatskoj treba prva i druga opcija, a sasvim je svejedno hoće li prva opcija biti razum, a druga sloboda ili prva sloboda, a druga razum, ionako razum traži slobodu, a sloboda razum. Društvo politike razuma i slobode, društvo je istine, uspjeha, ravnopravnosti, sreće, razlika…

I tada će, naravno, biti onih kojima su razum i sloboda mete, ali to više neće biti politička patologija, bit će to patologija sasvim druge vrste.

Komentiraj