MARIĆ O AFERI HOTMAIL: Nisam lagao nikome – DORH je odbacio kaznenu prijavu i to je zatvorena tema

Podijelite članak

zdravko marić

Iz transkripta svjedočenja Martine Dalić, Ante Ramljaka i Zorana Besaka pred USKOK-om o aferi Hotmail, koje je objavila N1 televizija, proizlazi da je premijer Andrej Plenković od početka bio upoznat sa svim sastancima.

Piše: Andrea Barać (Media servis)

Proizlazi i da je tadašnja ministrica Dalić imala utjecaj na medije, kao i koristila FINA-u i SOA-u za praćenje mogućih poteza Ivice Todorića, ali i da je ministar financija Zdravko Marić bio na više od dva sastanka koliko je rekao Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa.

Također, Besak je izjavio da su se prilikom rješavanja problematike u Agrokoru koristili ‘mišljenjiima i saznanjima ministra Marića koji im je kao bivši zaposlenik tog koncerna govorio o eventualnim reakcijama Ivice Todorića. Na novinarski upit je li lagao Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa kada je u pitanju broj sastanaka na kojima je sudjelovao Marić je odgovorio:

„Nisam lagao nikome. DORH je odbacio kaznenu prijavu i to je zatvorena tema. NA svim sastancima na kojima sam sudjelovao, ne samo na tom predmetu, nego na bilo kojim drugim temama radim samo u nacionalnim i gospodarskim interesima i zaštiti poreznih obveznika.“

I ostali članovi Vlade ponavljali su iste, teško se oteti dojmu usklađene riječi. Ministar gospodarstva Darko Horvat, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić i ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijela Žalac:

„Vlada ne smije podlijeći pritiscima medija i ovakvim spekulacijama. Vjerujem u iskaz i rješenje DORH-a i podsjetit ću vas da je DORH odbacio kaznenu prijavu koju je podnio Most.“„Jeste li vidjeli izvješće DORH-a? To je za njih zatvorena tema i nema se što o tome razgovarati.“„Mislim da je DORH odbacio kaznenu prijavu i da je ova tema zatvorena. Vlada je napravila sve za hrvatsko gospodarstvo i to javnost treba znati.“

Ministar uprave Lovro Kuščević o transkriptima iskaza kaže da ih vidi kao pokušaj da se umanji sve ono što je Vlada napravila. Na upit tko to pokušava i znači li to da su akteri u iskazima lagali, odgovorio je:

„Ne znam čiji pokušaj, ali mislim da je sasvim jasno. Cijeli posao je transparentan, USKOK je odbio optužnice, Agrokor je spašen i tisuće radnih mjesta su tu. Prema tome ovo je pucanj u prazno.“

Komentiraj