UHIĆEN ZVONIMIR ŠOSTAR: U deratizaciji oštetio grad Zagreb za 35 milijuna kuna?

Podijelite članak

zvonimir šostar

Zbog sumnje u zlopuporabu ovlasti uhićen je Zvonimir Šostar, bivši pročelnik Ureda za zdravlje grada Zagreba.

Uhićen je rano jutros. Šostar je aktualni čelnik Zavoda Andrija Štampar, a inače je blisli suradnik Milana Bandića.

Djelatnici PNUSKOK-a lišili u slobode Šostara zbog sumnje u zlouporabu položaja i ovlasti.

U tijeku su pretresi njegova ureda i doma.

Iz Ravnateljstva policije ni u Uskoku, po čijem se nalogu provode akcije policijskog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kirminala, nema još službenih vijesti.

Doznaje se neslužbeno kako je uz Šostara osumnjičena još jedna liječnica iz gradskog Ureda za zdravstvo te nekoliko osoba iz trgovačkih društava s kojima su dogovarali poslove.

Sporni su navodno namješteni natječaji koji su objavljivani između 2006. i 2009. godine za vrijeme kada je Šostar bio na čelu Gradskog ureda za zdravstvo.

U Zavodu su iznenađeno demantirali informacije da je pretražen njegov ured. Zamjenica Sandra Šikić:

‘Nikakvog pretresa u Nastavnom zavodu nije bilo. Informaciju o uhićenju ravnatelja doznali smo iz medija. Htjela bih reći da Zavod za javno zdravstvo obavlja svoj redoviti posao, da sve funkcionira normalno i da služimo i dalje radimo za dobrobit građana Zagreba‘‘, izjavila je Šikić.

Budući su bili bliski prijatelji, novinari su oko uhićenja Šostara pitali i Milana Bandića, zagrebačkog gradonačelnika, koji je rekao:

‘Znate moj stav. U ovoj državi svatko treba raditi svoj posao i odgovarati za svoj posao. To se odnosi na sve moje kolega pa i na kolegu Šostara’, rekao je Bandić.

‘Budućnost će pokazat sve’, odgovorio je na pitanje o Šostarovoj krivici.

U međuvremenu iz izvora bliskih osumnjičeniku Dnevnik.hr doznaje kako su se pod povećalom PNUSKOK-a našli poslovi deratizacije koju je za grad obavljala privatna tvrtka.

Istražitelji su još prije godinu dana istraživali tu tvrtku.Prema neslužbenim informacijama, šteta za koju se sumnjiče Šostar i ostali osumnjičenici veća je od 35 milijuna kuna.

Navodno se radi o nedjelima kojima je oštećen Grad Zagreb počinjenima od 2006. do 2009. kada je Šostar bio pročelnik zagrebačkog Ureda za zdravstvo.

U Ravnateljstvu policije i u Uskoku, po čijem se nalogu provode akcije policijskog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kirminala, nisu željeli ništa službeno potvrditi.

S mjesta pročelnika Šostar je morao otići nakon što je 2011. buknuo skandal s elitnom prostitucijom, no i tužiteljima i medijima tada je odbacio da je izravno upleten. Pažnju su 2007. privukle i fotografije s njegove rođendanske proslave i striptizetom koja mu pleše u krilu. Tad je rekao da on nije naručio ni platio nastup. I ova je istraga pokrenuta navodno zahvaljujući nalazima poreznog USKOK-a, koji je u kratko vrijeme razotkrio nekoliko krupnih slučajeva, no ipak mu s novom administracijom prijeti gašenje.

Komentiraj