LIJEČENJE NA OBROVAČKI: Ministarstvo zdravstva mora odmah poslati inspekciju

Podijelite članak

O bizarnom slučaju iz Obrovca o liječniku obiteljske medicine i njegovoj lažnoj medicinskoj sestrio glasila se i Hrvatska liječnička komora.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Prema informacijama s kojima HLK raspolaže možemo samo komentirati da je nužno da se u navedenom slučaju liječnika obiteljske medicine, koncesionara u Domu zdravlja u Obrovcu odmah aktivno uključi Ministarstvo zdravstva budući da Zdravstvena inspekcija navedenog Ministarstva ima sve potrebne ovlasti utvrđivanja potpunog činjeničnog stanja.

Isto tako, Ministarstvo zdravstva jedino može donijeti hitne mjere koje će zaštiti zdravlje građana Obrovca i osigurati zakonito obavljanje liječničke djelatnosti.

Jasno je i kako HZZO nije na vrijeme utvrdio da u navedenoj ordinaciji radi osoba koja se lažno mjesecima predstavljala kao medicinska sestra

. Naime, danas je Hrvatska komora medicinskih sestara izjavila da navedena žena nije medicinska sestra, nije zavedena u njihovom registru te stoga nema niti licencu za samostalno obavljanje posla medicinske sestre”, stoji u priopćenju.

Podsjećamo, riječ je o slučaj obrovačkog liječnika Gorana Jusupa i njegove navodne medicinske sestre Veronike Pecolaj o čemu smo pisali OVDJE.

Komentiraj