KUJICA MRVICA SPASILA VLASNICU: Požar buknuo usred noći – lajanje probudilo ženu (69)

Podijelite članak
Foto: DVD Čepin
Foto: DVD Čepin

Zahvaljujući kujici Mrvici, Jelena Krasnić (69) izašla je iz kuće u plamenu u Ulici Stjepana Radića 106 u Čepinskim Martincima bez ogrebotine.

Naime, u ponedjeljak poslije 3 sata kuća je već bila puna dima, a Mrvica je glasno lajala i tako probudila svoju vlasnicu, spasivši ju od sigurne smrti.

– Osjetila sam da me nešto guši i da teško dišem, ali me Mrvica probudila. Kad sam otvorila oči, shvatila sam da je soba puna dima. Zgrabila sam Mrvicu i iznijela je iz kuće. Odmah sam nazvala vatrogasce – priča Jelena Krasnić.

Vatrogasci DVD-a Čepin javili su se na Jelenin poziv u 3.28 sati. Već za četiri minute četiri vatrogasca jurila su u Čepinske Martince s jednim vozilom. Vlasnica ih je dočekala ispred kuće iz koje je kroz prozore sukljao gust dim.

Foto: DVD Čepin
Foto: DVD Čepin

– Dočekala nas je starija žena i kada sam ju upitao ima li još koga u kući, činilo se kao da je još neka osoba u kući, no pričala je o psu. Uputila me je u kojoj sobi je izbio požar, te mi rekla da ju je probudio pas koji je s njom 13 godina. Soba u kojoj je požar izbio dvije sobe je dalje od one gdje je žena spavala, no da je nije pas probudio, vjerojatno ne bi dobro prošlo, jer bi se požar proširio – kazao je za Glas Slavonije Tomislav Nađ, zamjenik zapovjednika Dobrovoljnog vatrogasnog društva Čepin.

Vatrogasci su uz gašenje požara krenuli i u potragu za Mrvicom, za koju se vlasnica uplašila kamo je otišla.

– Pronašli smo ju vani, pa sam ju držao u krilu jer smo pokušavali shvatiti zašto šepa. Kasnije se sama vratila u kuću na krevet – kazao je Nađ. Nakon očevida bit će poznat točan uzrok izbijanja požara.

MOŽE VAS ZANIMATI:

VIDEO: PAS SPASITELJ – I sam je bio udomljen, a onda je pronašao mačiće – čitajte OVDJE.

Komentiraj