KRUNO SIMON: Košarku sam počeo igrati zbog svog oca

Podijelite članak

Jedini hrvatski košarkaš koji je igrao posljednji Final Four Eurolige Kruno Simon ovih dana boravi u Zadru. Proslavljeni košarkaš po dolasku na Zadar Basketball Tournament, koji se Višnjiku igra do 21. rujna, odao je počast svjetskom košarkaškom velikanu Krešimiru Ćosiću.

‘”Krešimir Ćosić legenda je hrvatske i svjetske košarke, a iako sam ja ’85. godište kada je on već završio igračku karijeru, čuo sam puno o njemu. Velika mi je čast biti na ovom turniru koji se igra u dvorani koja nosi njegovo ime.”, rekao je Simon.

Jedan od najomiljenijih hrvatskih košarkaša posljednjih godina sa suprugom i dvoje djece živi u Istanbulu ali jako je vezan za Hrvatsku.

”Uvijek je užitak doći i igrati u Hrvatskoj, iako Zadar nije moj rodni Zagreb, to je moja zemlja. Po dolasku u Hrvatsku, na moju veliku radost stigao sam pogledati Dinamovu utakmicu!“

Ususret Kids’ Day ZDBT-a koji se u subotu održava na Forumu od 11-13 sati u suradnji s udrugom Dani Krešimira Ćosića Kruno je pozvao mlade na bavljenje sportom.

”Od početka sam imao zaluđenost sportom, ali u moje vrijeme bilo je puno više igre u parku. Opredijelio sam se za košarku zahvaljujući ocu koji je igrač i uz njega sam zavolio sport. Sad sam stigao gdje jesam s 34 godine i mogu reći da sam iznimno sretan zbog svega što sam napravio od početaka do sad”,rekao je Kruno i dodao:

”Nažalost takvo je vrijeme stiglo da se mladi ne bave tjelesnom aktivnošću, ali ja bih sve pozvao da izađu van na igru, da uzimaju loptu jer tako smo svi mi sportaši ostvarili neki start. Poručio bih svima da uživaju u igri, to je svakako zdravije od ostajanja u kući na kompjuteru ili mobitelu!”

Komentiraj