KOPAL O HDZ-OVOJ IZJAVI: Pogrešan izričaj u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu

Podijelite članak

HDZ-ov čovjek za informatizaciju i medije rekao je da je izjava o zaštiti podataka članova stranke, čiji je tekst izašao u javost i izazvao zgražanje, ništavan te da se radi na novom tekstu.

Izvor: Media servis

Šef HDZ-ova Odbora za informiranje, informatizaciju, medije i digitalno društvo Robert Kopal komentirao je uslučaj Izjave o povjerljivosti s članovima HDZ-a, u kojoj je stajalo da HDZ-ovci čak ni pred sudskim tijelima ne smiju otkrivati stranačke informacije prije nego što za to dobiju dopuštenje stranke…

“Ovo je sigurno pogrešan izričaj, na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme. Nimalo ne umanjujem važnost izjave, da se odmah ogradim. Ta izjava je pogrešna i bit će povučena. Međutim, ako bi sada vodstvo stranke trebalo pročitati svaki papir koji trebamo poslati i obavijestiti, onda bismo doveli u problem vodstvo stranke. Na nižim razinama se dogodila jedna nekoordinacija. Još jednom izražavam žaljenje što je do toga došlo. Mi ćemo to popraviti.”

Kopal tvrdi da je tvrtki Apicura Business Intelligence, koja je sastavljala izjavu, također žao…

“Naravno, moguće su i razne konzekvence, poput prekida ugovora ili takvog nečeg. Međutim, sada smo hitno tražili, jer se ne slažemo s ovim stavovima, prijedlog izjave koja zaista odražava stav i mišljenje HDZ-a, a istovremeno je usklađena s GDPR regulativom na europskoj razini i svime što Hrvatska treba.”

Komentiraj