KONAČNO PRAVDA: Odšteta Frani Lučiću, preživjelom vatrogascu s Kornata, 1,75 milijuna

Podijelite članak

Frane Lučić, jedini preživjeli vatrogasac s Kornata, dobio je konačno parnicu na Općinskom sudu u Zagrebu.

Izvor: Media servis

Na Općinskom sudu u Zagrebu izrečena je presuda u tužbi Frane Lučića protiv države i grada Šibenika.

Odlučeno je da će odšteta biti milijun i 750.000 kuna, javlja HRT.

Radi se o ponovljenom sporu koje je Frane Lučić već jednom izgubio.

Podsjetimo, tragedija na Kornatima zbila se prije 11 godina, a za sve to vrijeme Lučić se liječio, uspio diplomirati na splitskom FESB-u, te se zaposlio se u HEP-u.

Trajno mu je potrebna tuđa pomoć i njega šest sati na dan po cijeni 25 kuna za sat, te korištenje preparata u prehrani i za njegu kože na koje mjesečno troši oko 1.500 kuna.

“Frane Lučić je bio na Kornatima i gasio je požar i radio za opće dobro. Znači nije tamo bio na izletu, nego je gasio požar. Logično bi bilo da se vlast prema njemu ponaša bolje, da mu pokuša platiti odštetu da koliko toliko počne novi život”, rekao je njegov odvjetnik Šime Savić na početku suđenja.

Lučićev odvjetnik Šime Savić za Media servis je potvrdio da je danas primio presudu.”Relativno smo zadovoljni s presudom obzirom da nismo uspjeli u cijelosti. Nadalje, moja stranka do danas nije dobila niti kune i čeka svoju zadovoljštinu više od deset godina. U spisu je poglavito zanimljivo da su kamate više od 10 godina na glavnicu, a to se lako može izračunati”, rekao je Savić.

Novac koji će dobiti, Lučiću je potreban za normalno funkcioniranje, ističe Savić.

“Ali osim tog vida štete mi smo tražili tuđu njegu i pomoć, vitamine, kreme, izgubljenu zaradu i ostale vidove potraživanja, tako da ima još dijelova koji su suđeni, negdje u visini od 500, 600 tisuća kuna. On samo želi svoj život nazad i želi normalno živjeti kao i svi njegovi kolege s kojima je proveo mladost”, zaključio je Savić.

Komentiraj