KOMPJUTER BROJIO: Evo koliko je bilo prosvjednika protiv “Istanbulske”

Podijelite članak

prosvjed, komp

Nakon prosvjeda protiv ratifikacije Istanbulske konvencije bilo je mnogo rasprave koliko je zapravo bilo prosvjednika.

Dok je policija rekla kako ih je bilo oko 5.000, organizatori su govorili da ih je bilo deset puta više.

Neki su pak spominjali i brojku od 70.000. A policija u priopćenju kaže:

“Temeljem napisa u pojedinim elektroničkim medijima koji se odnose na nesrazmjerne procjene broja sudionika na današnjem javnom okupljanju na Trgu bana Josipa Jelačića, priopćavamo sljedeće:

Policija donosi procjenu o okupljenom broju sudionika na temelju podataka o broju osoba koje su organizirano autobusima došle na ovo javno okupljanje u Grad Zagreb iz drugih dijelova Republike Hrvatske, potom podataka o broju sudionika koji se okupio na početnom mjestu održavanja javnog prosvjeda, odnosno Trgu žrtava fašizma te broju sudionika koji se kretao u prosvjednoj povorci od Trga žrtava fašizma do Trga bana Josipa Jelačića gdje se održao i središnji dio javnog prosvjeda za koje se moglo zaključiti da su sudionici javnog prosvjeda.

Pored sudionika javnog prosvjeda, na Trgu bana Josipa Jelačića nalazio se i veći broj ostalih građana koji uobičajeno subotom prijepodne posjećuju središnji gradski Trg na kojem su se, istodobno s ovim javnim prosvjedom, održavale i druge aktivnosti sa zasebnim sadržajima nevezanim uz ovaj javni prosvjed.

Procjena policije odnosi se samo na osobe koje su ciljano došle na ovo javno okupljanje. Kao što smo ranije izvijestili javnost, prema procjenama policije tijekom današnjeg javnog okupljanja na Trgu bana Josipa Jelačića bilo je prisutno oko 5.000 prosvjednika”.

To bildanje mišića zaintrigiralo je i kompjutoraše, pa je netko pokušao uz pomoć suvremene tehnologije izbrojati prosvjednike.

Brojali su i slučajne prolaznike, ali su ipak došli do nekog rezultata. Pogledajte.

Komentiraj