KIRIN NAKON NESTANKA NOVCA: Virovitica nije grad slučaj i to neće nikada biti

Podijelite članak

Predsjednica Gradskog vijeća Virovitice Lahorka Weiss sazvala je za sjednicu na kojoj traže objašnjenje slučaja pokojnog Siniše Palma.

Izvor: Media servis

Oporba oporba inzistira na političkoj odgovornosti Ivice Kirina, a HDZ-ov gradonačelnik Virovitice na sjednici poručuje: ‘Virovitica nije grad slučaj, niti će ikada biti. Ma koliko se neki trudili da prikažu naš grad u takvom svjetlu’. “Tko hoće taj vidi. Za badava nam sav novac ovog svijeta, da smo London i Beč, ovi bi imali iste primjedbe. Nažalost, nisam vas imao namjeru zamarati ovim, ali morao sam to reći zbog medijskih kuća pa možda jednoga dana netko i objavi pozitivnu vijest da mi nismo grad slučaj ili neko jadno selo na kraju svijeta kako nas učestalo prikazuju”, rekao je.

O pronevjeri novca je rekao da kao podnositelj kaznene prijave, ne može govoriti o detaljima zbog tajnosti postupka. ”Objava saznanja koja ja imam mogli bi ugroziti istragu. Pozivam one koje ne obvezuje šutnja da progovore”, rekao je.

Kirin je potvrdio koliko je novca pronevjereno s gradskog računa. “Radi se o više od 17 milijuna kuna”, kazao je virovitički gradonačelnik.

Podsjetimo pročelnik za financije Palma počinio je samoubojstvo, a tijelo mu je pronađeno 3. lipnja. Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru smatra da nije potrebno izvršiti obdukciju, zbog čega se pojavila sumnja u cijeli slučaj. A svega nekoliko sati nakon objave njegove smrti, Kirin je izvijestio javnost o “počinjenju kaznenog djela na štetu gradskog proračuna” i podnio je kaznenu prijavu PU virovitičko-podravskoj.

Palma je pritom razriješio pročelničke funkcije. Tvrdi da je u gradskom proračunu nanesena milijunska šteta, a Palma optužio da je bio ovisnik o kockanju.

radonačelnik Kirin je rekao: “Siniša Palm bio mi je kao član obitelji, kao i drugi djelatnici. Sve su znali njegovi prijatelji i u kladionici. Dolaze sugestije da sam ja odgovoran za smrt mog djelatnika. Mene se difamira. Pravnim putem to moram zaustaviti i poručujem – uzalud vam trud svirači”.

Komentiraj