KARDINAL GEORGE PELL: Crkva je “zabrljala” u optužbama svećenika za pedofiliju

Podijelite članak
svećenik, katolički svećenikGeorge Pell, kardinal koji brine o financijama Vatikana, rekao je kako je Rimokatolička crkva “zabrljala” kada se radi o optužbama protiv njezinih svećenika za pedofiliju i poručio da “neće braniti neobranjivo” tokom istrage o zlostavljanju djece u Australiji.

U Australiji je ustanovljena 2012. Kraljevska komisija za istragu o zlostavljanju djece u vjerskim i drugim institucijama, kako bi se istražile sve optužbe o zlostavljanju djece i pedofilije u svezi sa svećenicima.Putem linka sada je o svemu svjedočio iz Rima i kardinal George Pell, izvještavaju mediji.

Australski istražitelji usredotočeni su na istragu u gradu Ballaratu u Victoriji, ispitujući kako se katolička crkva odnosila prema optužbama protiv njezinih svećenika.

Mnoge od tih optužbi su iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Podsjećamo kako je kardinal Pell odrastao i radio u Ballaratu.

U svom je svjedočenju rekao kako je crkva učinila veliku pogrešku jer se nije na odgovarajući način bavila problemom pedofilije, ali će sada nastojati popraviti pogreške ioz povijesti.

Naglasio je i kako je pogrešni opći stav katoličke crkve prema zlostavljanju djece bio – djeci se ne može vjerovati. Zato su i njihove optužbe vrlo često odbacivane.

Kardinal Pell kaže i da za sve to nije kriva crkva, već pojedinci koji su se ogriješili. (t. b.)

 

Komentiraj