KAKO ĆE POMOĆI: Kardinal Bozanić i predsjednica Grabar Kitarović o odlasku mladih

Podijelite članak

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreo se s predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović u Nadbiskupskom dvoru.

Kardinal i predsjednica su u jednom od redovitih susreta razgovarali o odnosima Crkve i države, a priopćenje prenosimo u cijelosti:

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreo se u četvrtak 10. siječnja 2019. godine u Nadbiskupskom dvoru s predsjednicom Republike Hrvatske, gospođom Kolindom Grabar-Kitarović.

Bio je to jedan od redovitih susreta, ovom prigodom u božićnom ozračju, u kojem su kardinal Bozanić i predsjednica Grabar-Kitarović u srdačnom razgovoru razmotrili odnose Crkve i države Hrvatske, kao i aktualna društvena pitanja. Između ostalog, izrazili su zabrinutost zbog sve većeg i češćeg odlaska mladih iz Hrvatske te istaknuli potrebu snažnijeg zauzimanja odgovornih institucija pri rješavanju tog problema.

Susretu su prisustvovali i zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško, moderator Nadbiskupskog duhovnog stola preč. Tomislav Subotičanec, posebni savjetnik predsjednice, g. Mate Granić i gđa Renata Margaretić Urlić, savjetnica za društvene djelatnosti i mlade.

Komentiraj