JELINIĆ O AFERI HOTMAIL: U uređenoj zemlji akteri bi bili u zatvoru za nekoliko dana

Podijelite članak

berislav jelinić

O aferi Hotmail i stanju nakon toga na HRT-u je govorio glavni urednik Nacionala Berislav Jelinić.

“Afera Hotmail otkrila je golemu količinu laži i prevara. U jednoj uređenoj zemlji protagonisti toga otišli bi u zatvor u nekoliko dana”, rekao je Jelinić za HRT.

“Politička neodrživost takvog ponašanja došla je i do svijesti premijeru, a on će imati političke štete onoliko koliko će oklijevati da se odrešito ogradi od takvog ponašanja. Pitanje je ima li on snage to napraviti. Hrvatska se treba maknuti od ortačkog kapitalizma.

Isti protagonisti afere Hotmail sudjelovali su i u procesu traženja savjetnika za Inu. Ta je klika “zapasala” ključne gospodarske procese u ovoj zemlji. U sukobu interesa su i lažu”.

Za Peruška je rekao kako je “osvježenje u ovom procesu”.

“Čim je došao, zatražio je od AlixPartnersa značajno smanjenje honorara, kao i smanjenje honorara podizvođača za 50%, ali oni to i dalje ignoriraju. Kada su se pojavili iznosi tih honorara, premijer Plenković je donio odluku da bi micanjem Dalić u tom trenutku proces bio ugrožen, ali odluku je donio naknadno, otkrićem mailova. Prvi draft nagodbe stiže ovog tjedna, a nagodba bi mogla biti donesena i prije roka. Politička šteta procjenjivat će se na osnovu toga tko je, kad i kako znao i što je poduzeo”, smatra Jelinić.

Komentiraj