JADRANKA SLOKOVIĆ: Tražimo da se Todoriću ukine istražni zatvor – ročište u 16,30

Podijelite članak
Foto: Screenshot/N1
Foto: Screenshot/N1

Supruga Ivice Todorića, Vesna Todorić i njegova odvjetnica Jadranka Sloković, stigle su u Remetinec.

Izvor: Media servis

Tražit će ukidanje istražnog zatvora, rekla je odvjetnica. “Kakvu osobnu žalbu da uloži? Mi smo žalbu predali, nemamo što povlačiti, mi smo tražili prijedlog da se ukine istražni zatvor s obzirom na to da su svi svjedoci ispitani.”

“Oni imaju vremena do kraja okončanja istrage s obzirom na to da je već doneseno rješenje o provođenju istrage pa njegov iskaz nije ključan. Zvala sam Županijsko državno odvjetništvo, no nisu mi se još javili oko termina”, istaknula je odvjetnica. “Ispitani su svi svjedoci. Jedan svjedok je nedostupan, ja čak imam informaciju da je DORH od tog svjedoka Hansa Christiana Jacobsena van Europe odustao.”

Upitana hoće li sud tražiti pritvor zbog mogućnosti bijega, Sloković je rekla: “Moguće da će i sada ponoviti, ali kao što znate mi smo već ranije iznijeli stav da Todorić nije u bijegu i da mu na tu osnovu ne može biti određen istražni zatvor”, rekla je Sloković.

Kada će biti to ročištem, Sloković kaže ovisi o istražnom sucu ovisi hoće li ročište biti danas ili sutra, no u svakom slučaju to mora biti relativno skoro. Obranu će ugrubo iznijeti na početku, rekla je Sloković. A o tome što se Todoriću stavlja na teret izjavila je:

“Mi ne možemo puno toga shvatiti. Mislimo da se 5 puta jedna te ista stvar stavlja na teret. A ni u jednom trenutku nitko ne tvrdi da je on izvlačio novac na svoj privatni račun, što se zaboravlja. Novac koji je postojao u Agrokoru koji je temeljem dividendi koje se osporavaju pripadao njemu, taj novac je ostao u Agrokoru i s tim novcem se dalje radilo. Nije bilo izvlačenja novca”, naglasila je Todorićeva odvjetnica.

Ročište na kojem će se pojaviti i Ivica Todorić bit će održano danas u 16 i 30. Očekuje se odluka istražnog suca hoće li Todoriću biti određen istražni zatvor ili ne. Glasnogovornik zagrebačkog županijskog suda Krešimir Devčić na pitanje ukoliko se ispostavi da se Todoriću neće odrediti istražni zatvor bi li on bio slobodan čovjek, odgovara: “Tako je. Naravno. Tako bi proizašlo. Iz svega iz cijele priče.”

Prije toga je glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić potvrdio da su odustali od ispitivanja dva svjedoka ‘zbog nepostojanja procesnih pretpostavki , ali da će se zamolbenim putem ispitati jedan svjedok koji se nalazi u inozemstvu’.

Komentiraj