IZBORNIK ČAČIĆ: Mi smo pobjednici, pobijedili smo i huligane, nisu ni Ostojići a ni Orepići

Podijelite članak

ante čačić, izbornik

Nakon poraza od Portugala, naša se reprezentacija već danas vraća u Zagreb. Polijeću s aerodroma u Deauvilleu u 18,30, a predviđeno slijetanje u Zagrebu je u 20,40.

Izbornik Ante Čačić održao je u hrvatskom kampu zadnju pressicu prije povratka, sa suzama, i rekao:

“Mi smo pobijedili huligane, ni ostojići ni orepići, ovdje ih je hrvatski navijač potjerao s tribina! A to je zasluga hrvatske reprezentacije, zajedništvo koje nam je potrebno svima,. Ja ću u savezu ponuditi svoj ugovor na razmatranje….”

“Nešto sam uspio odspavati… Naravno da nakon takve utakmice san baš i ne ide na oči… Danas je novi dan, idemo gledati prema naprijed, žalovanje će brzo proći, Rusija je blizu, tako to gledam.”

“I porazi u kojima si dao sve od sebe ne doživljavam kao poraz. To je u sportu tako, danas će jedan od dva favorita, Italija ili Španjolska, isto ići kući, mi smo ispali iako nismo izgubili ni jednom u 90 minuta, a Portugal nije pobijedio ni jednu u 90 minuta i ide dalje. Tako je u sportu, treba to prihvatiti i živjeti s tim.”

“Ako sam poslije Španjolske bio doktor nogometa, onda sam sad… Pa Portugal je u tri utakmice imao prosječno 25 udaraca po golu i 60 posto posjed lopte. A protiv Hrvatske pet udaraca, slušajte me dobro, pet! Sjeća li se netko kad je Ronaldo zadnji put na utakmici imao jedan udarac? Vi govorite o taktičkim postavkama, a igra je protiv Portugala postavljena tako da smo ga nadigrali. Isto bih postavio opet. To su gole činjenice.”

“Jesam li trebao mijenjati? Možda uopće nisam trebao mijenjati! Možda je baš ulazak Pjace bio signal ‘ajmo napasti, zabiti’, pa smo primili gol. To se nikad neće znati. Kontrolirali smo utakmicu, potpuno neutralizirali sve igrače, na čelu s najboljim napadačem na svijetu, imali smo 5-6 izglednih šansi za gol. Ponosan sam na to kako je momčad odigrala jučer, ova je momčad ne čelu sa mnom pobjednici, jer se naše zajedništvo prenijelo na ostatak Hrvatske!”

Komentiraj