IZ VLADE PORUČILI: Ministrica Žalac nije podnijela ostavku, niti se to od nje očekuje

Podijelite članak

Nakon što je u subotu ujutro u Vinkovcima ministrica Gabrijela Žalac svojim automobilom naletjela na desetogodišnju djevojčicu i teško ju ozlijedila, oglasili su se i iz vlade.

U kratkom priopćenju Vlade se kaže: “Ostavku nije podnijela niti to očekujemo, radi se o nesreći koja se nažalost može dogoditi svakome u prometu. Kaznu za vožnju bez vozačke dozvole je odmah podmirila, radi se o prekršaju koji nema veze s nesrećom”.

Glasnogovornik Vlade RH Marko Milić bio je nešto konkretniji.

“Ministrica Gabrijela Žalac nije podnijela ostavku i danas je razgovarala s premijerom Andrejom Plenkovićem”, potvrdio je za Media servis u subotu navečer glasnogovornik Vlade RH Marko Milić.

“Radi se o nesreći koja se nažalost može dogoditi svakome u prometu. Ministrica je odmah zaustavila automobil i pomogla ozlijeđenoj djevojčici. Cijeli dan je u kontaktu s obitelji, a djevojčicu je i posjetila u subotu navečer u osječjoj bolnici. Žalac je u ovim okolnostima zaista učinila sve što je mogla i trebala”, poručio je Milić za Media servis.

“Što se tiče nevažeće vozačke dozvole, ministrica Žalac je odmah podmirila kaznu. Radi se o prekršaju koji nema nikakve veze s ovom nesrećom”, zaključuje glasnogovornik Vlade RH u izjavi za Media servis.

Podsjetimo kako je PU vukovarsko-srijemska izvijestila da je u subotu ujutro u vinkovačkoj Ulici Ćirila i Metoda došlo do naleta osobnog vozila na dijete koje je prelazilo cestu izvan obilježenog pješačkog prijelaza. Automobilom je upravljala ministrica regionalnog razvoja Gabrijela Žalac, što su potvrdili i iz njenog Ministarstva.

Alkotestiranje je potvrdilo da ministrica Žalac u trenutku prometne nesreće nije bila pod utjecajem alkohola, ali je upravljala vozilom s nevažećom vozačkom dozvolom, zbog čega joj je izrečena novčana kazna u iznosu od 1000 kuna odnosno 500 kuna ako kaznu plati odmah, a što je ministrica i učinila.

 

Komentiraj