IZ STRUČNOG KUTA: Pečenim jabukama protiv promuklosti i grlobolje

Podijelite članak

hademar bankhofer

Poznati bečki stručnjak za ishranu, prof. Hademar Bankhofer tvrdi kako je borbu protiv bolova u grlu i promuklosti moguće dobiti uz pomoć pečenih jabuka.

Dovoljne su već tri pečene jabuke, koje, tvrdi, valja pojesti jednu za drugom.

Jabuke ne smiju biti vruće, već ih valja ohladiti na umjerenu temperaturu.

To je važno kako se ne bi nadražila sluzokoža usta i grla.

Jabukama se mogu dodati mljeveni orasi ili lješnjaci i malo meda ili suhog grožđa.

Iskustav kažu kako je to i odlično sredstvo protiv stresa. Jabuke je dovoljno i nakon što su pečene samo premazati medom – livadskim ili lipovim.

Stručnjak objašnjava kako se u trenucimna kada se jabuke peku u njima događa proces koji će nam sigurno pomoći.

 

 

Komentiraj