IZ STRUČNOG KUTA: Pečenim jabukama protiv promuklosti i grlobolje
Poznati bečki stručnjak za ishranu, prof. Hademar Bankhofer tvrdi kako je borbu protiv bolova u grlu i promuklosti moguće dobiti uz pomoć pečenih jabuka.
Dovoljne su već tri pečene jabuke, koje, tvrdi, valja pojesti jednu za drugom.
Jabuke ne smiju biti vruće, već ih valja ohladiti na umjerenu temperaturu.
To je važno kako se ne bi nadražila sluzokoža usta i grla.
Jabukama se mogu dodati mljeveni orasi ili lješnjaci i malo meda ili suhog grožđa.
Iskustav kažu kako je to i odlično sredstvo protiv stresa. Jabuke je dovoljno i nakon što su pečene samo premazati medom – livadskim ili lipovim.
Stručnjak objašnjava kako se u trenucimna kada se jabuke peku u njima događa proces koji će nam sigurno pomoći.
Moglo bi Vas zanimati:
ESTETSKA KIRURGIJA: Turska je nova Meka - je li jeftinije i riskantnije?20 veljače, 2024
PRETILOST KAO EPIDEMIJA: Prekomjerna težina može naštetiti majci i djetetu12 veljače, 2024
O TOME SE GOVORI: Cjepivom i protiv raka - koliko smo još daleko od toga?11 veljače, 2024
ZNANSTVENICI DOKAZUJU: Tjelovježba povećava volumen mozga i memoriju4 siječnja, 2024