IZ HAC-A JAVLJAJU: Na Bregani u rad pušteni aparati za automatsku naplatu cestarine

Podijelite članak

bregana, granični prijelatz, gužve

Na naplatnoj postaji Bregana u rad su pušteni aparati za automatsku naplatu cestarine, priopćili su iz Hrvatskih autocesta.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Danas, 31.08.2018. godine, na naplatnoj postaji Bregana, na 6 naplatnih staza, pušteni su u rad automati za naplatu cestarine. Prema dosadašnjim pozitivnim iskustvima, automatiziranom naplatom cestarine ubrzava se proces plaćanja, posebice kod kartičnog i plaćanja ENC uređajima.

Postavljanje automata na naplatnim kućicama, između ostalog ima za cilj racionalizaciju troškova poslovanja. Automati su postavljeni na ulaznim i izlaznim stazama te prihvaćaju sva sredstva plaćanja: gotovinu u kunama i eurima, bankovne kartice, ENC i smart karticu. U pripremi je i postavljanje automata na naplatnoj postaji Zagreb istok.

Automatizacijom naplatnih postaja te daljnjim razvojem ENC sustava u sklopu projekta modernizacije cestovnog sektora, planira se unaprijediti sustav naplate cestarine do odabira novog sustava naplate cestarine, čija se implementacija očekuje do 2022. godine”, stoji u priopćenju.

Komentiraj