IVAN LOVRINOVIĆ: Napustio sam Most jer su napustili moj program – sada mi kradu ideje

Podijelite članak

ivan lovrinović 2

“Dvadeset godina su nas vodile te stranke (HDZ i SDP). Mogu li nas ljudi koji su nas doveli u ponor izvesti iz njega? Normalno da ne mogu. Oni su kao jaje jajetu, i danas nude iste stvari”, rekao je Ivan Lovrinović, ekonomski strateg koalicije Jedina opcija (Živi zid, Promijenimo Hrvatsku i Udruga Franak) gostujući na N1.

Na pitanje kako ih se proziva da nude avanturu i nesigurnost, odgovara: “Medijski spinovi će se još pojačavati, nazivat će nas anarhistima i to je nama jasno, da će nas tako kvalificirati. Što bi bili prvi potezi? Želimo riješiti problem nezaposlenosti… Mi znamo kako to treba napraviti, preko univerzalnog programa zapošljavanja. Uvijek imate 70, 80 tisuća onih koji neće htjeti raditi, ostali bi se mogli zaposliti u okviru programa. Dobivali bi mjesečnu plaću od oko 3000 kuna neto. Danas im plaćamo 2,3 milijarde kuna da sjede i ne rade ništa. Kad dobiju plaću, trošit će novac, od toga će se puno vraćati državi. Financirat ćemo ih iz uštede programa refinanciranja kunskog javnog duga. On je 170 milijardi kuna, prosječno se država zaduživala uz 5 posto. Kada pokrenemo program refinanciranja u toku godinu dana te dugove možemo refinancirati uz 2 posto…”

Govorio je i o tome zašto je napustio Most, rekao da mu kontinuirano kradu ideje.

“Vidite koliko Most krade moje ideje, a u iduće dane možete očekivati još više toga. Ja sam napustio Most jer su oni napustili moj program. Sinčić i ja smo, kad još nismo bili zajedno, kad se rušila Vlada, branili ekonomski program zbog kojeg je Most osvojio 300 tisuća glasova”, rekao je Lovrinović za N1.

Komentiraj