ISTRAŽIVANJE CROBAROMETRA: Tko je koga ulovio, a tko od stranaka i dalje pada

Podijelite članak
Foto: Nova TV
Foto: Nova TV

Novo istraživanja Crobarometra, koje je večeras objavila Nova TV, pokazuju kako se nastavlja opadanje podrške MOST-u, a SDP sustiže HDZ.

HDZ uživa potporu 29 posto birača, a SDP može računati na 28,6 posto birača. MOST je travanj završio na 6,9 posto – skoro jedan postotni poen manje nego mjesec ranije, javila je Nova TV.

Živi zid se dobro drži i stabilno sa 6,8 posto potpore, a stranka Bandić Milan 365 u ovom trenutku uživa potporu 4,6 posto birača.

HNS s novim predsjednikom ima potporu od 1,8 posto, HSU je na 1,7, IDS je na 1,6 posto. BUZ je na 1,5 posto potpore. HSS s novim predsjednikom može računati na 1,4 posto.

HSP Ante Starcević također ima potporu 1,4 posto birača. Narodna stranka reformisti ima 1,2 posto. ORaH i Nezavisni Stipe Petrina imaju po 1 posto potpore. Ostale stranke zajedno imaju 4,4

posto potpore. Neodlučnih je birača 7,2 posto.

Porastao je broj građana koji misle da će Vlada odraditi mandat do kraja i sada je njih 58 posto, a još prije mjesec dana bilo ih je 51 posto. Zato je pao i broj onih koji misle da ćemo na prijevremene

izbore. Takovih birača ima 36 posto. Vladajućoj koaliciji vjeruje preko 90 posto HDZ-ovih i 66 posto MOST-ovih birača.

Vladine politike sada podupire 47 posto birača, više nego prije mjesec dana kada su one bile u manjini. Istodobno 42 posto birača ne podupire vladine politike. I jedna i druga skupina građana već treći mjesec rastu.

Za 64 posto građana zemlja ide u lošem smjeru i to je već tako četvrti mjesec. Istodobno pada i optimizam da Hrvatska ide u dobrom smjeru: sada to misli 28 posto ispitanika.

Njih 8 posto odgovorilo je da ne zna. Više od  80 posto HDZ-ovih birača misli da zemlja ide u dobrom smjeru, ali i svaki drugi birač MOST-a.

Komentiraj