ISTINA I ZABLUDA: Ministar Hasanbegović pozvan u HND, ali je kod njega nešto zapelo

Podijelite članak

Zlatko Hasanbegović

Ministarstvo kulture poslalo je priopćenje vezano uz nedolaženje ministra Zlatka Hasanbegovića na konferenciju ‘Problemi medijske slobode u Europi‘ koje organizira Hrvatsko novinarsko društvo povodom Svjetskog dana slobode medija.

“Spomenuti poziv zaprimljen je u pisarnici Ministarstva kulture RH 22. travnja 2016. godine, ali on nije zaprimljen i u Kabinetu ministra, što je vidljivo u evidencijskoj knjizi te se, iz još neutvrđenih razloga, očigledno dogodio propust stručnih službi Ministarstva kulture.

Kako poziv nije bio evidentiran u Kabinetu ministra, ministar je na jučerašnji upit novinara je li dobio poziv za konferenciju odgovorio negativno. Izostao je poziv putem službenog e-maila, što je dosad bio uobičajen način komunikacije između HND-a i Ministarstva kulture.

Još jednom naglašavamo da bi se ministar sa zadovoljstvom odazvao pozivu, ali zbog ranije preuzetih obveza službenog puta nije u mogućnosti sudjelovati na konferenciji.

Očekujemo da će organizatori konferencije Ministarstvu kulture dostaviti zaključke rasprave kako bi i ministar kulture dr. sc. Hasanbegović mogao dati svoj doprinos tematici.

Ponavljamo kako je ministar spreman odazvati se svakom zahtjevu za službeni razgovor, što potvrđuje i dosadašnja praksa,” stoji u priopćenju Ministarstva kulture.

Komentiraj