INTERVJU: Zlatko Dalić – SP nije mjesto za ekshibicije s novim igračima

Podijelite članak

zlatko dalić, izbornik

Klupske sezone se polako bliže kraju i misli se polako okreću prema Rusiji. Svjetsko nogometno prvenstvo na kojem će sudjelovati i naša reprezentacija je možda i posljednja šansa za neke naše igrače da ostave dublji trag.

Razgovarao: Damir Tabaković

Od Francuske 1998. nismo prošli skupinu, a kvalitetom smo sigurno mogli još koju stepenicu više. „Jedva čekam počnu pripreme, da se okupimo jer ovo iščekivanje je najteže, najteže pada i sporo prolazi. Sezone u svim europskim ligama polako završavaju. Nadam se da će nam igrači svi biti zdravi i to je jedino što me za sada brine. “, najavio je za Media servis Zlatko Dalić.

Po onome što je danas objavio može se zaključiti da će oslonac biti na igrače koji su iznijeli ove kvalifikacije na svojim leđima.

„Neće biti puno iznenađenja jer nema potrebe za tim, a ni Svjetsko prvenstvo nije mjesto za te ekshibicije. Oslonit ću se na igrače koji su u posljednje 2-3 godine bili tu u krugu reprezentacije i koji su igrali dobro. Imamo malih problema s Markom Pjacom, koji ne igra i koji nije baš stalno u sastavu. Nadam se da će svi doći spremni i da ćemo za 15 dana priprema sve to posložiti“, smatra Dalić.

Šef obrane, Vedran Ćorluka nije se naigrao ove sezone. Oporavak od ozlijede trajao je skoro šest mjeseci pa je tako naš stoper tek na kraju prvenstva u Rusiji odigrao par poluvremena.

„U zadnjem kolu imao je malu ozljedu i napustio je zbog preventive. Brozo će se vratiti u Hrvatsku pa ćemo onda saznati kompletnu situaciju. Nadam se da će biti dobro jer je to igrač koji nam treba, lider je ove momčadi, ali je i dugo pauzirao te je time izgubio svoj natjecateljski ritam i ovo što mu se trenutno događa s tim malim ozljedama je sasvim normalno. Vjerujem da će Vedran biti spreman“, poručio je izbornik.

Foto: HNS
Foto: HNS

Poraz i pobjeda na američkoj turneji dali su neke odgovore Daliću, a sada slijede završne pripremne i utakmice s Brazilom u Liverpoolu te Senegalom u Osijeku.

„Hrvatska nikad nije igrala jače utakmice, to su sve svjetski i europski prvaci i jedino nam to može dati pravu sliku i tako možemo napredovati. Najvažnija će biti provjera protiv Senegala, sedam dana prije Nigerije i Svjetskog prvenstva. Mislim da ćemo nakon utakmica s Brazilom i Senegalom dobiti pravo stanje u momčadi“, rekao je Dalić.

Mundial počinje utakmicom u Moskvi između Rusije i Saudijske Arabije 14. lipnja, a Vatreni otvaraju dva dana kasnije s Nigerijom. Dresovi se glancaju, traže se slobodni dani za termine kad će igrati Hrvatska, a oni koji će Modrića i društvo pratiti na stadionu – skupljaju eure za skupu Rusiju. Dalić je zadovoljan još uvijek pritajenom euforijom, te smatra da sve ide u dobrom smjeru.

„U javnosti i na ulici se atmosfera polako zagrijava. Znam s koliko nadanja, strepnje, iščekivanja i emocija Hrvatska iščekuje to prvenstvo, a tako ga iščekujem i ja. Moramo svi skupa vjerovati u ovu reprezentaciju, dati joj podršku, a ono što stalno ističem da moramo imati pozitivnu atmosferu u, oko reprezentacije, u medijima i u javnosti“, dodao je Dalić.

Biti na Svjetskom prvenstvu u bilo kojem sportu je veliko postignuće, a poglavito kad se to dogodi u nogometu. Izbornik smatra da nije dobro obećavati bilo kakav rezultat jer mnogi su se opekli govoreći da mi možemo puno, a svi su se redom nakon Francuske sa SP vraćali nakon prvog kruga.

„Prvi cilj je proći skupinu. Mi to nismo napravili posljednjih 20 godina i ja sam uvjeren da mi to možemo napraviti. Mora se poklopiti puno stvari, treba nam malo i sreće, te da nam na ruku idu rezultati u grupi. Nadam se da ćemo biti spremni i da ćemo to napraviti“, za kraj će izbornik naše nogometne reprezentacije, Zlatko Dalić.

Komentiraj