I TO JE HRVATSKA: Pogledajte gnjusne prijetnje smrću Beusu Richemberghu

Podijelite članak

beus, pištolj

Saborski zastupnik GLAS-a Goran Beus Richemberg dobio je prijetnje smrću zbog svojih stavova oko minute šutnje za generala Slobodana Praljka. Prijetnje je prijavio i policiji.

“U parlamentu se ne može minutom šutnje odavati počast nekome tko je pravomoćno osuđen ratni zločinac”, rekao je Beus Richembergh i potom izazvao lavinu prijetnji i uvreda.

Na Facebooku je neke i objavio, te napisao:

Hvala svima koji su ostali hladne glave, ma koliko imali vrelo srce, kojima se zdrav razum suprotstavio pokušajima manipulacije njihovim emocijama i koji su podržali čvrst i dosljedan stav GLAS-a da se očuvaju temeljna načela pravne države i vladavine prava kako bi u prvome planu uvijek bili interesi žrtava a ne onih koji su sudjelovali ili bili odgovorni ratnim zločinima.

Primio sam i stotine ogavnih i primitivnih uvreda. One idu s rizicima obavljanja javne dužnosti i koliko god to bilo teško prihvatiti jer su odraz loše političke kulture spadaju u slobodu izražavanja, slobodu govora. Međutim, otvorene prijetnje smrću proslijedio sam policiji na daljnje postupanje. Oni će valjda utvrditi jesu li ozbiljne ili ne.

Kasnije je Beus Richembergh obavijestio:

FB administratori su uklonili moju objavu u kojoj sam vas obavijestio o prijetnjama koje su mi upućene i koje sam proslijedio policiji na daljnje postupanje. Navodno zbog moje sigurnosti. Tko bi rekao da se zataškavanjem upravo to postiže.

PISALI SMO:

GLASNOVIĆ VIKAO PERNARU: Zvala su me trojica, da su te našli ne bi ti sjedio ovdje danas! – čitajte OVDJE.

beus, prijetnje

beus, prijetnja

Komentiraj