I TO JE HRVATSKA: Otpisuju se dugovi bivšem generalu, tajkunima, nogometašima

Podijelite članak

AFERA "PANAMA PAPERS": Hoće li na kraju pasti velike "mačke" - moćnici koji su prali milijune?

Grad Zagreb oprašta građanima do 10.000 kuna za komunalije po Zakonu o otpisu dugova fizičkim osobama, koji je stupio na snagu 21. srpnja i zapravo je teško povjerovati tko se sve uz socijalne slučajeve, građana u blokadi ili pod ovrhom, našao na spisku.

Riječ je o vrlo imućnim ljudima za koje nije jasno zbog čega su, uopće, tražili oprost dugova.Većina njih na listi ima dug u Fini veći od milijun kuna, a rekorder ima dug od čak 40 milijuna kuna i ne radi se samo o dugovanjima za komunalije, piše Jutarnji list.

Na listi je Vladimir Zagorac, bivši general HV-a, osuđivanog za razna kaznena djela i krađi dijamanata, čije je bogatstvo procijenjeno na 26 milijuna eura. Tu je Zoran Burić, direktor MMC-a, suprug Marije Pejčinović Burić, potpredsjednice Vlade i ministrice vanjskih i europskih poslova.

Dugovi će biti otpisani i bogometašima Dini Drpiću, Zoranu Mamiću i Zvonimiru Bobanu, kao da su bez novaca. Andrija Kević, koji živi u dva milijuna kuna vrijednoj vili na Gornjem Prekrižju, također nije plaćao režije, kao ni Zvonko Zubak, trgovac oružjem, čije se bogatstvo procjenjuje na oko 71 milijun eura, pa će i njima biti otpisan dug od 10.000 kuna.

Tu su i vlasnik Europatradea, Marijan Šarić, tajkun iz Sesveta, pa poznati producent Roman Majetić, pa automobilist Niko Pulić.

PISALI SMO:

ZAGREB OPRAŠTA DUGOVE BOGATIMA: Evo što o tome kaže gradonačelnik Bandić – čitajte OVDJE.

BOŠNJAKOVIĆ I OPROST DUGOVA ZA IMUĆNE: Utvrditi kriterije bilo je vrlo, vrlo komplicirano – čitajte OVDJE.

Komentiraj