I TO JE HRVATSKA: Božica prosila i dobila 10 kuna – osuđena na kaznu od 1.116 kuna!

Podijelite članak

Gospođa Kata iz Križevaca lani je u srpnju dala Božici (37) iz Bjelovara 10 (slovima deset) kuna i podigla na noge naše drage institucije – od policije, pa do suda.

Na kraju je, nećete vjerovati, zbog 10 kuna uslijedila i sudska presuda, jer je Božica zbog prosjačenja na sudu kažnjena sa čak 1116 kuna.

Kako piše Podravski.hr za prekršaj mora platiti 762 kune, što je najveća zakonska kazna za to nedjelo, te mora podmiriti 354 kune troškova postupka.

Prekršajni sud odlučio je 10 kuna uplatiti u državni proračun, a Božici je i zabranjeno da šest mjeseci kroči na područje Križevaca.

“Otvorila sam vrata i vidjela mlađu ženu koja mi je rekla da teško živi, da je siromašna i ima bolesno dijete. Bilo mi je žao te žene pa sam joj iz novčanika dala deset kuna. Ona je potom otišla dalje”, ispričala je gospođa Kata.

Ali, netko je pozvao policiju, pa su u policijsku postaju u Križevce privedeni Božica, a k tome još Siniša i Danijela, ali potonji dvojac nije sudjelovao u protuzakonitim radnjama pa su ispitani samo kao svjedoci. Božica je priznala da je od gospođe Kate dobila deset kuna pa joj je novac oduzet i nakon pravomoćnosti presude, uplaćen u državni proračun jer je stečen protuzakonitim radnjama.

A kazna za prosjačenje predviđena je u rasponu od 50 do 200 nekadašnjih njemačkih maraka, a prekršajni sudac Božici je odredio najvišu tarifu.

Komentiraj