I ONI SU HEROJI: Tehničari cijelu noć pripremali avione za gašenje požara

Podijelite članak

požar, kanader

Stručni timovi zrakoplovno-tehničkog i osoblja za potporu letenja Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane iz vojarne “Pukovnik Mirko Vukušić” iz Zemunika cijelu su noć, u ponedjeljak, 21. kolovoza 2017., pripremali protupožarne aviona za akcije gašenja požara iz zraka danas, u utorak, 22. kolovoza 2017. godine.

Uz ispiranja Canadaira od morske soli i punjenja gorivom zrakoplovni tejničari najviše su vremena posvetili poslijeletnim pregledima, povremenim 50-satnim pregledima i provjerama, kao i svim drugim zahvatima kako bi do jutra kompletne zračne snage bile pripravne poletjeti na požarišta.

Zahvaljujući upravo iznimnom trudu i radu zrakoplovnih tehničara ostvaruje su visoki stupanj ispravnosti i spremnosti zračnih snaga u gašenju požara, a posebnu zahvalu zrakoplovnim tehničarima sinoć je za vrijeme posjeta zračnim snagama uputio i potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević, izvijestilo je Ministarstvo obrane Republike Hrvatske, prenosi Media servis.

Komentiraj