HRVOJE ZEKANOVIĆ: Srbiji poslati diplomatsku notu zbog rehabilitacije četništva

Podijelite članak
Foto: Screenshot/HRT
Foto: Screenshot/HRT

Zastupnik HRAST-a Hrvoje Zekanović zahtjeva da Hrvatska, čiju vanjsku politiku prema Srbiji drži nedopustivom, da susjedima uputi diplomatsku notu zbog rehabilitacije četništva.

“Nedopustivo je ignoriranje da je cijeli Beograd i mnogi veliki srpski gradovi okićeni muralima koji slave četnike, koji slave zločince koji su klali i ubijali u Drugom svjetskom ratu diljem Hrvatske. Momčilo Džujić, Dražen Mihajlović su osobe koje su poznate po svojim zločinima, po četništvu i nedopustivo je da u bilo kojoj komunikaciji s Republikom Srbijom ne istaknemo ovaj veliki problem”, rekao je Zekanović.

Nedopustivo je komuniciranje sa Srbijom sve dok se murali zločinaca nalaze po centru Beograda, dodaje Zekanović.

“Možda je sve ovo skupa jedna jako dobra režija, možda je ovo sve skupa Hollywood. Ako Vlada Republike Hrvatske ne uputi oštru diplomatsku notu prema Republici Srbiji, odnosno Ministarstvo vanjskih poslova Hrvatske prema Ministarstvu vanjskih poslova Srbije. Onda smatram da je cijela ova priredba s bježanjem iz Srbije odnosno s onemogućavanjem hrvatskih diplomata da odlaze u Srbiju i suprotno jedna predstava za javnost gdje se hrvatska Vlada želi prikazati kao Vlada desnice, a to nije”, izjavio je Zekanović, prenosi Media servis.

Komentiraj