HRVATSKI TURIZAM: Na Olimpijskim igrama u Pjongčangu predstavljena naša ponuda

Podijelite članak
Foto: HTZ
Foto: HTZ

U sklopu 23. Zimskih olimpijskih igara koje se održavaju u južnokorejskom gradu Pjongčang, Hrvatska turistička zajednica je, u suradnji sa Slovenskom turističkom organizacijom, održala poslovnu radionicu i prezentaciju hrvatske i slovenske turističke ponude pred 40 partnera iz Južne Koreje.

Na radionici održanoj u Olimpijskom selu sudjelovao je i direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić koji je naglasio važnost korejskog tržišta za hrvatski turizam.

“Uspostavom većeg broja zračnih linija očekujemo značajni rast turističkog prometa s dalekih tržišta kao što su Južna Koreja, Kina, Japan, itd. U 2018. godini očekujemo daljnji rast dolazaka gostiju iz Južne Koreje koji u Hrvatskoj posebno cijene prirodne ljepote, kulturne i povijesne znamenitosti, gastronomiju i aktivni odmor. Na tom tržištu pojačat ćemo promotivnu prisutnost s obzirom da je riječ o gostima koji nas posjećuju u velikom postotku izvan ljetnih mjeseci i na taj način stimuliraju aktivno poslovanje dionika u turizmu tijekom dužeg razdoblja u godini”, izjavio je direktor Staničić, najavivši skorašnje otvaranje ureda Hrvatske turističke zajednice u Seulu, a prenosi Media servis.

Na prezentaciji u Južnoj Koreji od domaćih subjekata sudjelovale su turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije, Kvarnera i grada Zagreba, kao i Croatia Airlines, Atlas, Uniline i drugi. Da je Hrvatska popularna destinacija na korejskom tržištu potvrđuje iznimno velik interes iskazan od strane korejskih partnera i putničkih agencija kao što su Any Travel, Expedia Korea, Hana Business, Shoestring Travel, Viagem Tour, Yana Trip i drugi, a radionica je privukla i predstavnike vodećih korejskih medija specijaliziranih za turizam i putovanja.

​Prezentaciji hrvatske turističke ponude u Slovenskoj kući u Olimpijskom selu u Pjongčangu uveličali su članovi hrvatske bob reprezentacije četverosjeda: pilot Dražen Silić iz Pule, Benedikt Nikpalj iz Zadra, Antonijo Zelić iz Drniša te Mate Mezulić, kao i otpravnik poslova RH u Koreji Hrvoje Cvitanović te počasni konzul RH u Koreji In-Mo Yang. Okupljene je ispred Slovenije pozdravila Simona Leskovar, Veleposlanica Slovenije u Japanu koja pokriva i Republiku Koreju.

Komentiraj