HRVATSKA OKOVANA LEDOM: Hladan val zatvorio ceste i mostove – čeka nas studeni vikend

Podijelite članak

ralica, snijeg, zimska služba

Hrvatsku je zahvatio hladan vremenski val, a pred nama je vrlo hladan vikend.

Upozorenje Meteoalarma izdano je i za danas za cijelu Hrvatsku, a crveno upozorenje, koje znači opasno vrijeme, izdano je cijelu obalu, gdje se – posebice na sjevernom i srednjem Jadranu očekuje se vrlo jaka, olujna, pa i orkanska bura.

Jutros su za sav promet zatvorene dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje,državna cesta Gračac -Knin, te most dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku, Paški most, jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene, te cesta Maslenica – Zaton Obrovački.

Samo za osobna vozila otvorena je jutros autocesta A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Delnice u oba smjera. U prekidu su katamaranske linije Mali Lošinj-Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka, Zadar-Rivanj-Sestrunj-Zverinac-Božava-Brbinj, Ubli-Vela Luka-Split, Korčula-Hvar-Split, Jelsa-Bol-Split i Vis-Split.

Ne voze niti trajektne linijeStinica-Mišnjak, Lopar-Valbiska, Prizna-Žigljen, Vis-Split, Split-Supetar, Split-Rogač, Drvenik Veli-Drvenik Mali -Seget Donji -Trogir, Sumartin-Makarska, Drvenik-Sućuraj, te brodske linije Zadar-Preko i Mali Lošinj-Susak-Unije.

U Hrvatskoj je vjetrovito i jako hladno. Najniže temperature od 17.5 stupnjeva ispod ništice zabilježene su u pet sati na Zavižanu i Sv. Juri. Na Puntijarci je izmjereno -13.4 stupnjeva, a u Pargu na Čabru – 10.4 stupnjeva, podaci su DHMZ-a.

Na Zavižanu su jučer u 17 sati izmjerena 24 centimetara snježnog pokrivača, u Ogulinu 20 cm i u Gospiću 17 cm.

Uprognozi DHMZ-a stoji kako će danas biti vrlo vjetrovito i hladno, umjereno i pretežno oblačno, a na sjevernom Jadranu i ponegdje u istočnoj Hrvatskoj većinom sunčano. Moguć je i slab snijeg, osobito u Lici i unutrašnjosti Dalmacije, a može ga, uz kišu, biti i ponegdje na obali i otocima.

 

Komentiraj