HDZ-OVE ANTIPEDOFILSKE MJERE: Pooštrit će se kazne, uvodi se trajni registar, ukida se zastara

Podijelite članak

irena petrijevčanin vuksanović

HDZ ide prvi put u ozbiljan sukob s pedofilima. Danas u saborsku proceduru upućuje izmjene kaznenog zakona koje se odnose na spolno zlostavljanje i iskorištavanje djece.

Više neće biti zastare za problem pedofila, a kazne će značajno rasti, rekla je na današnjoj konferenciji za medije HDZ-ova saborska zastupnica i inicijatorica ovih izmjena Irena Petrijevčanin Vuksanović, prenosi Media servis.

“Izmjene zakona, takozvane antipedofilske mjere, uvest će se sigurnosni zaštitni nadzor koji postaje obavezan, ukinut će se zastara za kaznena djela, pooštrit će se kazne, uvest će se trajni registar, odnosno opis spolnih zlostavljača koji ne zastarijeva, odnosno koji se ne briše, ostaje trajno do njihove smrti i uvest će se kazne za neprijavljivanje ovih slučajeva. Ukupno 13 članaka kaznenog zakona se mijenja i mijenja se članak 17 zakona o pravnim posljedicama osude rehabilitacijie kaznene evidencije.”

Kako ističe Petrijevčanin Vuksanović ovim izmjenama punu podršku dali su i premijer, ministar pravosuđa i predsjednik kluba zastupnika HDZ-a.

Komentiraj