HDZ OKREĆE LEĐA BANDIĆU: Bit će suzdržani oko gospodarenja otpadom

Podijelite članak
Foto: Facebook
Milan Bandić i Andrija Mikulić (Foto: Facebook)

Plan gospodarenja otpadom, točka je koja izaziva prijepore u Gradskoj skupštini, a po svemu sudeći točka neće proći.

Piše: Kristina Bokanić (Media servis)

HDZ, Bandićev koalicijski partner u Skupštini, bit će suzdržan, najavio je Andrija Mikulić.

“Klub HDZ-a drži da ovaj prijedlog nije ovakav kako bi trebao biti. Da jednostavno nije dovoljno i kvalitetno iskomunicirano s ljudima na terenu, sa stanovnicima određenih kvartova i stanovnicima Grada Zagreba, da te komunikacijske kanale treba još bolje i kvalitetnije odraditi i u jednoj sinergiji da svi zajedno donesemo bolji i kvalitetniji prijedlog plana gospodarenja otpadom Grada Zagreba. Klub će bit po ovoj točci suzdržan”, poručio je Mikulić.

Na pitanje zašto HDZ onda na utvrđivanju dnevnog reda nije glasovao za povlačenje ove točke, Mikulić kaže.

“Nema potrebe. Zašto se ne bi raspravljalo. Ako se točka povuće onda se o njoj ne raspravlja na ovoj sjednici ovog trena. Ja da sam predlagatelj i da vidim da prijedlog koji sam predložio nije dobar i kvalitetan, da mogu skupit većinu, ja bih prijedlog povukao. Tako bi si otvorio mogućnost da na sljedećoj sjednici predložim taj prijedlog u izmijenjenom obliku”, istaknuo je Mikulić.

Hoće li to naštetiti tripartitnoj koaliciji?

“Očekujem najmanje onu razinu da sjednemo i razgovaramo koji su potencijalni problemi u našoj koaliciji ako ih uopće ima. Zasad ne vidim niti jedan problem, a može li netko od partnera imati svoje mišljenje na određene prijedloge, pa to je normalno, živimo u demokraciji. Demokracija je volja većine”, napomenuo je Mikulić.

Komentiraj