HAMED BANGOURA: Gladni umirovljenici mogu glasati za egzistenciju, ili i dalje za ove “genijalce”

Podijelite članak
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Hamed Bangoura, naš poznati tv voditelj i poduzetnik, čelnik političke platforme Alternativa 101, progovara o sve siromašnijim umirovljenicima danas, ali i sutra, jer po onom što su zakuhale do sada vladajuće garniture za umirovljenike lijepe budućnosti nema.

Bangoura to pojašnjava na Facebooku i poziva tu silnu vojsku obespravljenih da konačno kaže – dosta!

Ovo je njegova objava:

Dragi umirovljenici, sadašnji i budući. Ovih dana svi su se raspisali o mirovinama, a posebno onim budućim. Nije da o tome nisam pisao, ali valja ponoviti neke brojke. Pa da vidimo što su to vama, a i nama dali sljedbenici kultova zvanih ustaše i partizani, razne konvencije, mržnja prema različitostima, ali i pretjerana briga o tim ideološkim temama, a ne o egzistenciji. Sve to suportirano vašim glasovanjem za HDZ/SDP/HNS/HSLS i ostalu braću svih ovih godina.

Dakle, 871.142 naših građana živi s prosječnom mirovinom od 232 kn do 2.406 kn, dakle od 7,7 kn do 80 kn dnevno. Ako to pretvorimo recimo u grincajg za juhu, 94.228 hrvatskih umirovljenika si prosječno može priuštiti 1 (jedan) grincajg dnevno i skuhati juhu, naravno ako je platio vodu ili uhvatio kišnicu.

Oni “najbogatiji” između njih, dakle njih 365.365, mogu u tu istu juhu ubaciti i pola kile junetine, te možda kupiti čokoladu ili dvije svojim unucima. Kada plate sva druga davanja, vodu, struju, komunalno i televizijsku pretplatu sumnjam da prvi zapravo nemaju ni za juhu, a drugi jedva da skuhaju juhu dnevno s ponekom kosti.

E vidite, to je vama vaša borba s duhovima prošlosti dala, a nije da će nama biti bolje kad sa 67 godina odemo u penziju. Nama će biti još gore. Zašto? Pa osim što će nam mirovine biti 27 posto manje, suočit ćemo se s bolnom činjenicom da mirovina u onom famoznom II stupu uopće nema.

I tako, sada vi možete sjediti doma, i dalje glasovati za ove genijalce, a moja generacija neka se pogleda u ogledalo i neka si kaže da ih se to ne tiče i nek nastave po svom, svako sebi mrmljati u bradu ili se konačno osvijestiti da se ovo sada događa vama, a sutra već i nama.

No, promjene su moguće ako shvatimo i mi i vi da trebamo mijenjati glasačke preference i ako na sljedećim izborima jasno pokažemo da je bilo dosta. Što nam je činiti. Jednostavno glasati za egzistenciju, a protiv ideologija.

Komentiraj