GRADONAČELNIK VRGORCA: Neka se politička elita srami – “nakesali” se dobro, a mlade razbacuju po Europi

Podijelite članak
ante pranić
Ante Pranić (Foto: Facebook)

Današnja poruka iz Irske. “Ejjj, Praniću da ti javim, upravo mi je Irska dala posa u struci, kad već Hrvatska nije, 1.8.startam.”….

Napisao je to mladi gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić na svom Facebooku, u kojem se, kako piše, nakupilo mnogo gorčine.

Pranić dalje piše:

Završila je predškolski odgoj prije par godina ali teško je nakon faksa pronašla čak i stažiranje, a kamoli posao. Vrijedna cura, radišna. Nije joj bilo teško otići na sezone po Makarskom primorju sa diplomom u ruci. Nakon godina uzaludnog traženja posla u struci prestala je vjerovati i otišla iz Hrvatske u Irsku prije mjesec dan.

Dan prije odlaska otišli smo na kavu. Danas mi je poslala poruku. Pronašla je posao u dječjem vrtiću u Irskoj. Dok se politička elita priprema za još jednu sezonu ljetovanja ovo je sudbina naše mladosti. Šta gospodi političkih elitista nije jasno? Žalosno. Sram ih može biti kako su uništili snove mnogim mladim Hrvatima.

Svojim postupcima zadnjih 20 i kusur godina stvorili su u državi klimu koja danas razbacuje mlade Hrvate po Europi kao rakovu djecu. Nakesali se u mandatima za par budućih rodbinskih generacija i još nas lažu u lice svaki dan preko medija. Bome treba imat hrabrosti.

Pišući ovaj status nakupilo mi se je puno gorčine. Borac sam koji se ne predaje ali ovake poruke u inboxu od poznanika koji su otišli u Irsku stogo me prizemlje. Prizemlje gore od vrućine.

Komentiraj