GORDAN JANDROKOVIĆ: Ako netko nema veze s Todorićem, onda smo to mi!

Podijelite članak

PLENKOVIĆ ODABRAO: Novi su ljudi glavni tajnik i tajnik - jedan tajnik ostaje stari

HDZ-ov predsjednik Sabora Gordan Jandroković komentirao je rad Istražnog povjerenstva za Agrokor, te poručio kako “ova vlada i ovo vodstvo HDZ-a nemaju što skrivati”.

“Povjerenstvo je dobilo svoju jasnu zadaću, definiran je opseg i sadržaj njegova rada i očekujem da će povjerenstvo ukazati na ono što se događalo od osnutka Agrokora do današnjih dana. Ova vlada i ovo vodstvo HDZ-a nemaju što skrivati. Ako netko nema veze s Todorićem, onda smo to mi”, rekao je Jandroković za tportal. “Međutim, budući da nijedno saborsko povjerenstvo ne može pobjeći od dnevnopolitičkih prepucavanja, puno su važniji istraga koju provodi DORH i sudski postupak koji će, ako do njega dođe, utvrditi činjenice i odgovornost onih koji su doveli Agrokor u ovo stanje”.

Smatra kako sve ima političku pozadinu i kritizira oporbu: “Primarni interes oporbenih stranaka je da kroz povjerenstvo dobiju još jednu medijsku pozornicu za recikliranje optužbi, često i proturječnih, na račun vladajućih. Povjerenstvo je u prvom redu političko tijelo. Oporba pokušava stvoriti sliku da ako nema povjerenstva, o Agrokoru se neće ništa doznati. To nije točno, što se događalo vidjet će se iz sudskog procesa, ako do njega dođe, a i predsjednik Plenković je u više navrata sam ponudio da se o bilo kojem pitanju o Agrokoru razgovara na drugim tijelima. Tom tvrdnjom oporba zapravo podcjenjuje sebe, istraživačke novinare i cijelu javnost”, rekao je Jandroković za tportal.

Komentiraj