GNK DINAMO U GRADSKOJ SKUPŠTINI: Neovisni za Hrvatsku protiv preoblikovanja

Podijelite članak
Foto: Facebook
Foto: Facebook

U nastavku sjednice zagrebačke Gradske skupštine raspravljat će se o Prijedlogu zaključka Neovisnih za Hrvatsku, koji se protive preoblikovanju GNK Dinamo u sportsko dioničko društvo, prije nego se u udruzi provedu transparentni izbori u skladu s pozitivnim propisima.

Piše: Kristina Bokanić (Media servis)

HDZ će to podržati, najavio je čelnik gradske organizacije HDZ-a Andrija Mikulić.

“Bit ćemo za i to idemo sve u cilju što bolje i kvalitetnije i veće transparentnosti. A konačnu riječ o tome je li to osnovano na zakonu ili ne dati će nadležna tijela kao što je recimo središnji državni ured za sport koji je meritoran za to da ocjenjuje elaborat koji im je predan. Odnosno koji su od strane središnjeg ureda vraćali nekoliko puta. Dinamo je simbol grada Zagreba te simbole trebamo čuvati”, rekao je Mikulić.

Oporba je na tu točku jutros podnijela amandman kojim predlaže uskraćivanje suglasnosti GNK-u Dinamo za korištenje Gradskog stadiona Maksimir za potrebe izrade elaborata o preoblikovanju.

Stadion je, poručuje SDP-ov Matej Mišić, imovina Grada Zagreba kojom se mora upravljati na transparentan način.

“Znamo kako se upravlja GNK Dinamo. Koliko se netransparentno upravlja tim klubom. Zbog toga se traže transparentni, neovisni izbori, da se napokon završi ova okupacija Dinama od strane pojedinaca i da se posljedično vrati Dinamo na staru slavu kada ćemo opet vidjeti puni stadion a ne šačicu ljudi dok određeni pojedinci zbog vlastitog interesa vode klub u propast”, istaknuo je Mišić.

Iako Skupština Grada Zagreba nema ingerenciju nad odlukama GNK-a Dinamo, budući da je riječ o udruzi građana koja dobiva desetke milijuna kuna iz gradskog proračuna, ipak imamo pravo izreći svoj stav središnjem uredu za sport – što mislimo o čelnicima te udruge koji na račun gradskog novca zarađuju na transferima igrača, voze skupocjene automobile i zapravo rade što im je volja, kazao je Tomislav Tomašević iz stranke Zagreb je naš.

“Radi se o udruzi građana koja koristi bez naknade jedne od najvrednije gradske imovine, maksimirski stadion. Način na koji se sada upravlja Dinamom je apsolutno neprihvatljiv. Krši se zakon o udrugama, to su takve makinacije koje ne znam tko bi mogao dizajnirati. Uprava bira skupštinu, skupština bira upravu. Na neki način su napravili jedan začarani krug kako ne bi pravi navijači i članovi mogli doći do donošenja odluka. To je nešto što treba zaustaviti”, kazao je Tomašević.

Sve se to događa pod pokroviteljstvom aktualnog gradonačelnika, tvrdi Tomašević.

“Milan Bandić je 15 godina zapravo politički sponzor takvog modela upravljanja na kojem profitiraju sportski tajkuni poput braće Mamić. Konačno mislim da je došao red da u skupštini jasno i nedvosmisleno poručimo da je takvom modelu upravljanja u Dinamu i svim drugim sportskim klubovima kraj”, poručio je Tomašević.

Komentiraj