GNK DINAMO: Šokirani smo odlukom osječkog Županijskog suda

Podijelite članak
FOTO: GNK Dinamo
FOTO: GNK Dinamo

Gradski nogometni klub Dinamo priopćenjem je reagirao na nepravomoćnu presudu Županijskog suda u Osijeku.

Šokirani su jer su njihovi sadašnji i bivši djelatnici Zdravko Mamić, Zoran Mamić i Damir Vrbanović osuđeni na zatvorske kazne.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Šokirani smo današnjom odlukom Županijskog suda u Osijeku kojom su nepravomoćnom presudom na zatvorske kazne osuđeni naši sadašnji i bivši djelatnici Zdravko Mamić, Zoran Mamić i Damir Vrbanović.

Ogorčeni smo činjenicom da je sudsko vijeće podleglo pritiscima i donijelo presudu koja se ne temelji na provedenim dokazima i utvrđenom meritumu stvari, nego je očigledno posljedica materijalnih i procesnih pogrešaka, koji nisu zabilježeni u dosadašnjoj sudskoj praksi, pri čemu su od samog početka dionici ovog sudskog postupka bili izloženi medijskoj histeriji, u kojoj su prekršeni neki od osnovnih i temeljnih postulata vladavine prava – presumpcija nevinosti, prema kojoj je svatko nevin dok mu pravomoćnom sudskom presudom nije utvrđeno drugačije.

Čvrsto vjerujemo u nevinost naših kolega te im dajemo punu podršku u njihovoj daljnjoj pravosudnoj borbi. Nadamo se da će više sudske i pravosudne instance Republike Hrvatske pa i Europske Unije u žalbenom postupku uvažiti argumente i nepobitne činjenice koje govore u prilog tome da ovo nije bilo pravično suđenje te da će biti pravilno i zakonito uvaženi materijalni dokazi koji govore o tome da naši kolege nisu prekršile zakon.

Sva rukovodeća tijela i zaposlenici GNK DINAMO nastavljaju raditi na još boljem i kvalitetnijem Dinamu, koji će i u idućoj sezoni biti sportski uspješan i financijski stabilan”, stoji u priopćenju.

PISALI SMO:

PRESUDA U OSIJEKU: Zdravku Mamiću 6,5 godina, a Zoranu 4 godine i 11 mjeseci – čitajte OVDJE.

MAMIĆ IZ MEĐUGORJA: Presuda je lažna i monstruozna – bijesan sam, žestoko ću uzvratiti! – čitajte OVDJE.

Komentiraj