FOTO: ROĐENDAN JE LEGENDE – Nekadašnji seks simbol Brigitte Bardot ima 85 godina

Podijelite članak

Brigitte Bardot, legendarna glumica, proslavila je 85. rođendan, a u pedesetim i šezdesetim godinama vladala je glumačkim svijetom.

Ta je Francuskinja bila pravi seks simbol, lijepa plavuša skladnoga tijela, koja se iz Hollywooda povukla davne 1973. godine.

Rođena je u Parizu, plesala balet, a onda je 1952. zaigrala na filmu da bi svoj najveći uspjeh stekla ulogom u filmu “Viva Maria!” iz 1965. za koju je bila nominirana za BAFTA-u u kategoriji najbolje strane glumice.

Glumila je u 47 filmova, snimila više od 60 pjesama i pojavila se u nekoliko mjuzikala.

Otkako je u 39. godini napustila svije filma postala je utjecajna aktivistica za prava životinja.

Ljubila je mnoge muškarce, a sa samo 18 godina udala za redatelja Rogera Vadima, ali izdržali su tek pet godina.

Bardot je najprije očijukala sa svojim kolegom glumcem Jean-Louis Trintignantom. Nisu se ženili jer je on bio oženjen, a kad se Brigitte razvela, već se bacila na poznatu pjevačku zvijezdu Gilberta Bécauda.

Trintignant ju je zbog toga ostavio, a ona se u Italiji čak pokušala ubiti, ali je utjehu brzo našla u glumcu Jacquesu Charrieru. S njime je imala i sina Nicolasa, svoje jedino dijete.

Nakon što joj je propao i taj brak ušla je u vezi s njemačkim milijunašem Gunterom Sachsom, ali nakon dvije i pol godine braka, Brigitte je već bila u zagrljaju novog ljubavnika, glumca Patricka Gillesa.

Bilo je potom još nekoliko ljubavi, a 1992. se udala za Bernarda d’Ormalea, bivšeg savjetnika Jeana-Marie Le Pena, vođe nacionalističke desnice u Francuskoj.

I danas se zna pojaviti na nekim priredbama i prošetati crvenim tepihom.

 

Komentiraj