FOTO: GRADONAČELNIK U OBILASKU – Bandić u novogodišnjoj noći s beskućnicima, policijom, vatrogascima…

Podijelite članak
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Kao i svake godine, gradonačelnik Bandić sa suradnicima u novogodišnjoj je noći krenuo u obilazak grada.

Izvješće: Andrila Andri

Prva stanica bila je prenoćište za beskućnike Crvenog križa u Kosnici: “Svake godine su ovdje manje više isti broj ljudi. 90 do 100 ljudi, od ukupno 170 kapaciteta u Kosnici, u prenoćištu za one koji u utakmici rada i kapitala ne snađu i ostanu na margini, to je nažalost realnost. Tako je u gradu Zagrebu koji bilježi svakim danom bolji standard, ali postoje oni koji ostanu zaboravljeno, zapušteni”, rekao je Milan Bandić.

Bandić dodaje kako se grad brine i o njima te kako će se taj standard zadržati i dalje:”Jedino što im možemo priuštiti da nitko nije na ulici, bez toplog obroka, To u Zagrebu nije praksa, niti će biti. Tu razinu brige, solidarnosti i socijalne odgovornosti prema onima koji nemaju zadržati i dalje”, kaže zagrebački gradonačelnik.

Još jedna stanica u obilasku bila je Hitna u Heinzlovoj. Zahtjevnu novogodišnju smjenu vodio je Doktor Darko Sinjeri sa svojim kolegama:”Osam sati navečer, do osam ujutro, imamo 10 ekipa s liječnikom, tri sanitetska prijevoza i još jednu ekipu koju čine dva medicinska tehničara”, objašnjava Darko Sinjeri .

Obično je do ponoći posla uvijek nešto manje, a tek nakon odbrojavanja kreću gužve i na hitnoj, kaže doktor Sinjeri:”Očekujemo više alkoholiziranih osoba, ozlijeđenih i ima više prometnih nesreća”, dodaje Sinjeri .

Komentiraj