FINALE KUPA: Rijeka nadigrala Dinamo u Puli i osvojila pehar po peti put!

Podijelite članak

U Puli, na stadionu Aldo Drosina, su u finalu Hrvatskog kupa igrali Dinamo i Rijeka, a Riječani su pobijedili 3:1 i osvojili pehar po peti put.

Dinamo je krenuo oštro i već u 3. minuti prilika – Oršić bježi obrani Rijeke, ali Sluga izlazi na vrijeme i spašava.

Dinamo potom stalno u napadu i dominira, ali u 13. Rijeka vodi. Najprije Livaković sjajno brani paradom, Rijeka izvodi korner, Petković loše reagira i Čolak iz blizine zakucava za vodstvo Rijeke.

Dinamo opet napada i u 31. ima priliku. Olmo odlično daje Ademiju koji vraća povratnu loptu u kazneni prostor, ali Oršić tuče preko gola.

I Rijeka brzo kažnjava. U 39. minuti je 2:0 za Riječane. Kvržić sjajno prodire s desna, nadmudruje Rrahmanija, šalje nisku loptu, Stojanović propušta Halilovića, a on s dva metra gura loptu u mrežu.

U drugom poluvremenu Dinamo pojačava i ulazi s dva napadaču, uz Petkovića tu je i Gavranović.

Dinamo preuzima mnogo rizika jer se silno koncentrira u napad.

U 63. minuti Dinamo opsjeda vrata Rijeke. Sjajno puca Ademi, a Sluga fantastično brani, ali na odbijanac nalijeće Oršić i pogađa fantastično suprotni kut i smanjuje na 2:1.

I onda prilika utakmice u 74. minuti. Kazneni udarac za Dinamo, jer je netko od Rijeke igrao rukom, ali Olmo ne pogađa jer ga je Sluga “pročitao”.

Tri minute kasnije opet prilika za Dinamo. Ademi gađa u prvi kut, ali Sluga opet brani. Iz kornera za Dinamo, Olmo je ubacio, ali Ademi puca preko gola.

Ulazi Hajrović u napad Dinama. Bjelica sve daje u napad. Ali, kontra Rijeke i golčina Kvržića i 3:1 za Rijeku.

 

 

 

 

 

Komentiraj