DUJMOVIĆ O JAKOVČIĆU I DRUGIMA: Kako nazvati one koji zabranjuju Thompsona, a jedva čekaju Bajagu?!

Podijelite članak
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Danas je svojim izjavama o Thompsonu i porukom kako nije i neće pjevati u pulskoj Areni, hrvatski europarlamentarac Ivan Jakovčić zapalio društvene mreže.

Iz svog kuta cijelu je situaciju oslikao i naš poznati novinar Tihomir Dujmović, koji među ostalim ima i poruku za Hrvate Istre.

Ovo je njegova objava na Facebooku:

Kako je moguće drugačije osim političkim Jugoslavenima i ljudima koji su intimni a vidim i aktivni protivnici hrvatske države, ljudima koji su intimni nastavljači politike svojih očeva, nazvati Ivana Jakovčića i njegovog sljedbenika Miletića koji zabranjuju nastup Thompsonu u Areni, dok jedva čekaju nastup Bajage u pulskoj Areni koji je samo noć prije Oluje povijesne 1995. hrabrio četnike uoči ključne povijesne bitke pjesmom: “Kreće armija srpska jednom zauvek sve će da vas smrska!”

Tko su zapravo Jakovčić i Miletić to ćemo jednom valjda čuti, meni je puno važnije pitanje kako to da Hrvati u Istri rađe slušaju pjevača sa hitom “Kreće armija srpska i jednom zauvijek sve će da vas smrska” od pjesama Marka Perkovića Thompsona?

Hrvati Istre, jeste lj svjesni da Vas ostatak Hrvatske gleda u ovom kontekstu? Jeste li svjesni odijuma kojj stvarate prema samima sebi? Jer, preko Učke nikad nije stigao glas da imate nešto protiv da Vam svaku godinu u Istri pjeva čovjek čiji je hit “Kreće armija srpska sve će da vas smrska!”

Zaboga, u 250.000 hrvatskih vojnika bilo je i Hrvata iz Istre! Razumijete li da Vam Hrvati preko Učke nikad ove relacije neće zaboraviti! Jer, dok Vama u Areni ovih dana pjeva Bajaga koji je 4. kolovoza 1995. pjevao četnicima u Kninu da ih ohrabri uoči povijesne bitke, mom prijatelju Ivanu u Gospiću i danas previjaju rane od tog “smrskanja” i u kolicima dolazi u Knin svakog 5. kolovoza!

PISALI SMO:

ALEKSANDAR VUČIĆ: “Bio sam najpopularniji na Thompsonovom koncertu u Glini” – čitajte OVDJE.

Komentiraj