DR. IRENA PETRIJEVČANIN VUKSANOVIĆ: Želim pokrenuti paket izmjena zakona o zlostavljanju djece

Podijelite članak

 

Irena Petrijevčanin Vuksanović (Foto: Facebook)
Irena Petrijevčanin Vuksanović (Foto: Facebook)

Irena Petrijevčanin Vuksanović, 38-godišnja Slavonka, rođena u Osijeku, saborska zastupnica HDZ-a, koja već 17 godina živi i radi u Zagrebu, otkriva jedan od tri cilja koja si je postavila u zadatak za vrijeme trajanja mandata.

Inače doktorica informacijski znanosti Irena Petrijevčanin Vuksanović je radno prešla put od HRT-a, preko Agencije za elektroničke medije, privatnog sektora i na kraju i savjetnice za informatizaciju u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Vrlo jasno objašnjava da je u politiku ušla, kako kaže, zato jer “ako se mi ne bavimo s njom, ona će se baviti s nama”. Detalje je objasnila u razgovoru za tportal.hr, rekavši:

“Drago Prgomet me je povukao u politiku i ponosna sam kada me danas pohvali da dobro radim. Smatram ga prijateljem, a doživljavam i uvažavam kao oca. Politika je platforma na kojoj se može najkonkretnije djelovati, a u Saboru mi je cilj pokrenuti rješavanje nekih za društvo bitnih problema.”

To kako je nakon HRID-i završila u HDZ-u pojašnjava riječima: “Gospodin Andrej Plenković i njegovi najuži suradnici su me pozvali jer im očito treba osoba mog profila, prihvatila sam, a u ovih pola godine zbili su se najturbulentniji događaji u većini stranaka i u hrvatskoj politici uopće. Ostajem i dalje vjerna svojim principima da stručnost i poštenje moraju biti bitne odlike političara.”

Jedan od njezinih ciljeva je, kako kaže, pokrenuti paket izmjena zakona o zlostavljanju djece i za strože kažnjavanje pedofila u Hrvatskoj.

“Na tome radim već pola godine. Od travnja skupljam materijale i imam već preko 50 stranica raznih iskustava kako je taj problem riješen u drugim zemljama. Alergična sam na zlostavljanje djece. Ne mogu biti ravnodušna, sjediti u Saboru i čitati kako takva djeca postaju psihijatrijski slučajevi dok istovremeno njihovi zlostavljači do okončanja sudskoga procesa rade na svojem radnom mjestu, a to traje godinama. U Hrvatskoj legislativi to nije riješeno na primjeren način. Riječ je o društveno važnom problemu. Ne trebam i ne želim na taj način priskrbiti sebi bodove, nego zaista učiniti nešto društveno važno, da jednog dana mogu svojoj djeci i unucima reći kako sam bila ona koja je pokrenula paket izmjena zakona o zlostavljanju djece. To ne mogu sama i raduje me zeleno svjetlo Kluba HDZ-a. To je jedna od triju stvari koje sam si zacrtala.”

Komentiraj