DOMAGOJ VIDA: Moramo dobiti Češku da uđemo u drugi krug

Podijelite članak
Domagoj Vida (Foto: HNS)
Domagoj Vida (Foto: HNS)

Još jedna tuga među Vatrenima. I treneru vratara Marijanu Mrmiću preminuo je otac. Podsjetimo da je u nedjelju Darijo Srna saznao da je osato bez oca, a tijekom jutra tužnu vijest dobio je i bivši vratar Vatrenih, a danas trener golmana Marijan Mrmić.

Na press konferenciji dva dana prije druge utakmice na EURO-u Francuskoj, koju igramo s Češkom, bio je i Domagoj Vida te se referirao na atmosferu među reprezentativcima.
“Sto puta smo rekli da smo mi jedna velika obitelj i kad netko izgubi svojeg člana obitelji da je i nama jako teško kao da se to i nama dogodilo. To će nam biti samo dodatni motiv i zadatak da za našeg kapetana odigramo još bolje i da ga vratimo tamo gdje mu je bio”, objasnio je Vida. Nakon Turske na redu je Češka u petak u St Etienneu.

“Bit će to teška i zahtjevna utakmica u kojoj možemo riješiti to pitanje prolaska u drugi krug. Bilo je lijepo protiv Turske i tu smo stekli dodatno samopouzdanje, dobro se osjećamo, atmosfera je još bolja. Ne treba se zavaravati treba se spustit na zemlju i svjesni smo da je ovo najvažnija utakmica jer rješavamo prolazak dalje i onda ćemo gledati prema Španjolskoj. Spremni jesmo, odmorili smo se i maksimalno se moramo pripremiti, uzeti tri boda i idemo razveseliti naše navijače”, poručio je Vida. Vatreni stoper povukao je paralelu između Turske i Češke.

“Oni su bolja ekipa od Turske ali na Euru se pokazalo da nema lakih utakmica. Moramo se još više upregnuti igrati još bolje. Mislim da je opet sve na nama i ako se budemo borili kao protiv Turske onda neće biti problema”, rekao je Vida. U pripremi utakmice stručni stožer posebne instrukcije daje obrani. Igrači poput Daride, Rosickyog i Necida zahtjevaju naročitu pozornost.

“Prije utakmice dobijemo papir, treneri nam to daje da analiziramo napadače, pričamo s Antom Mišom i Šimunićem, koji nam pak ukazuju na dobre i loše stvari. Okrenuli smo se njima i prije treninga ćemo napraviti analize koje će mi dobro doći”, pojasnio je naš stoper. Obzirmo na to da su izgubili u prvom kolu od Španjolske za očekivati je da će Česi krenuti u juriš jer njima trebaju bodovi da bi bili u igri za prolazak skupine. Vida je mišljenja da oni neće puno mijenjati igru ni protiv Hrvatske.

“Iskreno mislim da neće ništa mijenjati već će igrati disciplinirano kao protiv Španjolske. Hvatat će nas na kontre ali ne traba ponavljati kakve igrače imamo i da smo mi bolja reprezentacija. I u ovoj utakmici je sve u našim rukma i nogama”, najavio je Domagoj Vida.Izbornik je najavio da će ako se svlada Češka igrače odvest da se napiju.

Još jednom Domagoj Vida:

“Ma to je rakao više u šali. Prvo je Češka koju moramo svladati da bi ušli u drugi krug, a kad pobIjedimo mislim da ćemo ići svladati i Španjolsku. Prvo utakmica u petak, neće biti opuštanja i onda idemo dobit sve do kraja”, rekao je na kraju Domagoj Vida.

Komentiraj