DIVLJANJE HULIGANA U ZAGREBU: Maskirani fantomkama tukli i razbijali kod NSK-a

Podijelite članak
Ilustracija
Ilustracija

Skupina maskiranih huligana, koji su na glavama imali fantomke,napravili su pravi kaos kod zagrebačke Nacionalne i sveučilišne knjižnice.

Iz PU zagrebačke kažu kako su dobili dojavu da je oko 18,15 došlo do sukoba više osoba.

Međutim, prije dolaska policije huligani su se razbježali. Do tada su porazbijali dio kafića Dalmatinka u Paromlinskoj – vrata, prozore…

U međuvremenu se doznaje od policije da su pretukli vlasnicu kafića (60), koja je prevezena u KB Dubrava, te dvojicu mladića koji su se tu zatekli.

Zatim su otrčali prema trgovini Plus market, gdje su s vrata nasrnuli na muškarca kojega su bacili na pod.

Jurnjava se nastavila i prema zgradi Nacionalne i sveučilišne knjižnice kamo je, čini se, pobjegao mladić kojeg su napali.

PU zagrebačka je o svemu izdala priopćenje:

“Jučer, 24. listopada oko 18 sati na Trnju, Hrvatske bratske zajednice, ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice, više je nepoznatih počinitelja verbalno napalo 21-godišnjaka koji je potom ušao u predvorje knjižnice, a nepoznati počinitelji za njim.

U predvorju knjižnice bio je 29-godišnjak koji je iz zasad neutvrđenog razloga tjelesno napao 21-godišnjaka. Liječnička pomoć 21-godišnjaku je pružena u KB Sveti Duh, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen, a policijski službenici doveli su 29-godišnjaka u službene prostorije na kriminalističko istraživanje, dok za ostalima intenzivno tragamo.

Isto tako oko 18.10 sati na Trnju u Paromlinskoj, u ugostiteljskom objektu, više je nepoznatih počinitelja oštetilo ulazna vrata i inventar te su zapalili pirotehničko sredstvo (baklju) i fizički napali 64-godišnjakinju. Liječnička pomoć pružena joj je u KB Dubrava, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđena dok materijalna šteta zasad nije utvrđena”.

 

 

 

 

 

 

Komentiraj