DIVJAK ODGOVORILA BANDIĆU: On je, nogometnim rječnikom, opet u zaleđu

Podijelite članak

blaženka divjak

Stranka rada i solidarnosti poslala je apel Vladi i saborskim zastupnicima da se ne usvoji predloženi Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama o odgoju i obrazovanju u osnovim i srednjim školama, kojim se kako tvrde, diskiriminira učitelje razredne nastave.

Izvor: Media servis

Predsjednik stranke Milan Bandić pozvao je ministricu znanosti i obrazovanja Blaženku Divjak da odustane od izmjena zakona, a ona mu je odmah odgovorila.

U stranci rada i solidarnosti smatraju da članci Zakona koji su zamijenjeni diskriminiraju učitelje razredne nastave na način da ne mogu predavati pojačanu nastavu od petog do osmog razreda, kao što je bilo do sada. Naime, tvrde da se sada na mjesto nastavnika viših razreda osnovnih škola može zaposliti osoba koja je završila bilo koji diplomski studij, čime je u prednosti pred učiteljem za obavljanje učiteljskog poziva.

Potpredsjednica stranke Jelena Pavičić Vukičević iznenađena je ovakvim prijedlogom.

“Kako može diplomirani ekonomist sa svojim znanjem matematike konkurirati jednom učitelju razredne nastave sa pojačanom matematikom, to je neshvatljivo. Opće je nejasno kako se mogao dogoditi takav Prijedlog.”

Predsjednik stranke Milan Bandić pozvao je ministricu znanosti i obrazovanja Blaženku Divjak da odustane od ovog prijedloga.

“Pozivam javno ministricu Divjak, ili je to troc i hir, onda tu pomoći nema, ako je nesmotrena greška ili su je krivo savjetovali da odustane od toga i popravi to i riješili smo problem.”

Ministrica Divjak odgovorila je Bandićevim prozivkama za Media servis, rekavši da je gradonačelnik nogometnim rječnikom opet u zaleđu.

“Naime, učitelji razredne nastave kada rade kao predmetni učitelji za npr. matematiku, nemaju jednake ulazne kompetencije kao oni koji su završili matematiku na PMF-u. Oni su za vrijeme studija imali tri do šest puta manje predmeta struke”.

Dodala je da na učitelje koji rade kao predmetni nastavnici, a završili su razrednu nastavu ova promjena nema nikakvog utjecaja, a za buduće natječaje uspostavljaju se prioriteti i red.

Komentiraj