DAVOR BOŽINOVIĆ O VRIJEĐANJU JANICE: Policija je postupila po pravilima – nema riječi o narušavanju slobode govora

Podijelite članak

davor božinović

Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova, oglasio se u povodu verbalnih napada i vrijeđanja državne tajnice za sport Janice Kostelić.

Božinović je istaknuo kako je policija postupila po svim pravilima struke te da u ovom slučaju nema riječi o narušavanju slobode govora.

“Ovdje je bitno reći da se ne radi o nekakvom najavljenom javnom okupljanju i slobodi govora. Radi se o tome da je skupina od više desetaka muškaraca na jedan vulgaran način vrijeđala ženu i to je sigurno za svaku osudu. Osim toga zapriječen je prolaz autu, incident je bio i na trajektu i kasnije na kopnu. Zato je policija postupila prema svim pravilima struke”, rekao je Božinović.

Policija je u slučaju težih prekršaja, doznaje se u MUP-u, ovlaštena odmah uhititi izgrednike, kao i da uz petodnevni prekršajni pritvor za sedmoricu uhićenih sankcija po odluci suda tek slijedi. P

Jer, ističu, nije oštećena samo Janica Kostelić koja se zbog osjećaja nesigurnosti neobavljena posla vratila u Split već i svi ostali putnici na trajeku za Brač s obzirom da se ispad dogodio na javnom mjestu.

Komentiraj