DAVOR BERNARDIĆ: Tražimo da odu i Ramljak i Dalić i svi koji su odgovorni za izvlačenje novca

Podijelite članak

davor bernardić, sdp

“Tražimo odlazak Martine Dalić i svih koji su u zapovjednom lancu odgovorni za izvlačenje novca iz Agrokora i Hrvatske”, rekao je Davor Bernardić na današnjoj pressici u SDP-u.

Uz Bernardića na press konferenciji su govorili i Ivo Jelušić i Siniša Hajdaš Dončić.

Bernardić je nabrojio i što valja učiniti, a to je: “Izmjena lex Agrokora i to pod hitno, zatim formiranje višečlane uprave, javni nadzor i transparentnost procesa te odlazak Martine Dalić te svih osoba koje su u zapovjednom lancu… Vidi se kako smo bili u pravu kada smo govorili o savjetnicima koji će izvući milijune. Petnaest im je dana trebalo da prouče dokumentaciju i da se prave da nisu ništa znali o bogaćenju Ramljaka i suradnika. Naravno da su znali i činjenica da Plenković štiti Dalić pokazuje da su zajedno u ovome”.

Dodao je i kako je sada “cijeli proces kontaminiran i izvlačenjem novaca iz Hrvatske pred očima radnika koji strahuju za plaću, a danas je situacija još gora – nisu niti počeli proces restrukturiranja niti izabrali Stalno vjerovničko vijeće te su daleko od zaključenja nagodbe, uspjeli su izvući samo novac. Smjena Ramljaka pokazuje da sam bio u pravu”.

“Nudimo ruku suradnje i danas u pet točaka – zabrinuti smo za sudbinu radnika i opskrbljivača i predlažemo izlaz iz ove situacije kroz ravnopravnost, transprentnost i nadzor nad postupkom izvanredne uprave”, istaknuo je Bernardić. “Želimo onemogućiti sukob interesa, želimo ograničiti plaću povjerenika sukladno oklonostima, želimo da novac ne ide na brojne savjetnike, želimo višečlanu upravu, a ne faraonske ovlasti jednog, želimo javni i parlamentarni nadzor kroz redovno izvještavanje o svim postupcima i naposljetku novi početak – a ništa od toga se ne može provesti ukoliko Dalić, Ramljak i ostale osobe povezane s njima ne odu iz procesa Agrokora”.

 

Komentiraj