DALIJA OREŠKOVIĆ: Politička scena treba ljude koji imaju politički eros – stranka će se zvati START

Podijelite članak
Foto: Screenshot/HRT
Foto: Screenshot/HRT

Bivša vrlo uspješna predsjednica Povjerenstva za utvrđivanje sukoba interesa Dalija Oreškoviće ime je s kojim se sve više računa na hrvatskoj političkoj sceni.

Medikji su dugo kalkulirali hoće li ići na predsjedničke izbore, jer je dosta oštro govorila o aktualnoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović, ukazujući na njezine pogreške ili prešućivanje nekih važnih događaja.

No, Orešković se odlučila za parlamentarne izbore na koje će ići sa svojom strankom koju će, kako je rekla Večernjem listu, osnovati u siječnju.

“Tražili smo ime koje će asocirati na činjenicu da nam je potrebna korjenita promjena te da smo od osnivanja samostalne države jednostavno propustili izgraditi učinkovite institucije bez kojih nema uspješnog i pluralnog društva. No, s obzirom na sve što je u protekla dva i pol desetljeća propušteno, ne radi se o tome da nam treba samo preokret… Sustav se može restartati kad već neki dobar “program” postoji, ali je negdje zapeo, a mi tog “programa” zapravo ni nemamo. Zato nam je potreban novi početak, clean start ili sasvim jednostavno – START”, rekla je za Večernji list Orešković, te dodala:

“Start kao naziv nove političke opcije ujedno je i akronim, označava stranku antikorupcije, razvoja i transparentnosti. No ako baš hoćete, naša politička scena uistinu treba ljude koji imaju politički eros i sa Startom će ga dobiti”.

Komentiraj